Όλγα Γεροβασίλη Τα σχολεία για τα προσφυγόπουλα θα λειτουργήσουν

'Τα παιδιά που είναι στην χώρα μας, είναι παιδιά όλων μας"

Το πρόγραμμα ένταξης των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση οργανώθηκε και θα υλοποιηθεί, δήλωσε κατηγορηματικά από τα Ιωάννινα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις αντιδράσεις στην Φιλιππιάδα και το Ωραιόκαστρο. Μάλιστα, διευκρίνισε πως η συστέγαση σε σχολεία της χώρας θα γίνει όπου χρειάζεται, «όμως σε διαφορετικά ωράρια, λόγω των διαφορετικών αναγκών, της διαφορετικής αφετηρίας εκκίνησης στην μάθηση που αφορούν τα παιδιά της Ελλάδας και τα παιδιά των προσφύγων».

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι υπάρχουν δύο παραδοχές. Σύμφωνα με την πρώτη, «τα παιδιά που γεννιούνται είναι παιδιά όλων, τα παιδιά που είναι στη χώρα μας, είναι παιδιά όλων μας». Η άλλη παραδοχή, συνέχισε, «είναι ότι οι Έλληνες πολίτες μέχρι στιγμής, εκτός από κάποια περιστατικά, έχουν δείξει εξαιρετικά αντανακλαστικά, φιλοξενίας, αλληλεγγύης, γνωρίζοντας και έχοντας στο DNA μας τα ζητήματα της προσφυγιάς».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήρε τους Έλληνες πολίτες και τη χώρα, η οποία -όπως είπε- αντίθετα με άλλες που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ενώ υπενθύμισε και την επίσκεψη του Πάπα, τις εισηγήσεις για την βράβευση των πολιτών και των γυναικών στα νησιά για τον ανθρωπισμό τους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους κατοίκους της Μυτιλήνης.

Αναφερόμενη στα περιστατικά αντιδράσεων, η κ. Γεροβασίλη είπε πως αυτά «είναι φωνές, οι οποίες όχι απλά δεν είναι χρήσιμες, αλλά αγγίζουν και τα όρια της μισαλλοδοξίας», παράλληλα συμμερίστηκε την αγωνία των γονιών, που τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο, λέγοντας: «Θα πρέπει να πειστούν, διότι σε πολλούς δημιουργείται ένας φόβο. Ενδεχομένως δεν θα ήθελαν να το βλέπουν έτσι, αλλά καταλαβαίνω πολύ καλά, την αγωνία του γονιού με το παιδί του που πάει στο σχολείο. Ωστόσο, θα πρέπει και αυτοί οι γονείς, να αντιληφθούν όσα σας ανέφερα. Θα πρέπει να πειστούν. Εκεί θα πρέπει να παίξουν τον ρόλο τους οι εκπαιδευτικοί, οι τοπικοί άρχοντες, οι δήμαρχοι, οι πολιτικοί, οι γιατροί, οι σύλλογοι, ούτως ώστε να μην επικρατήσουν τέτοιες νοοτροπίες και λογικές».

Απαντώντας στις αιτιάσεις ορισμένων γονιών, πως δεν έχουν ενημέρωση, η κ. Γεροβασίλη είπε πως πιθανόν να υπάρχει κενό ενημέρωσης. Όμως, επισήμανε πως υπάρχουν αρμόδιοι φορείς και οργανωμένες δομές, οι οποίες μπορούν να ενημερώσουν. «Από το δεν γνωρίζω και ρωτώ, μέχρι το αντιδρώ, υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή, η οποία αλλάζει τα πράγματα» τόνισε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως όλοι πρέπει να θυμούνται ότι οι πρόσφυγες εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους, πέρασαν το Αιγαίο για να σωθούν από τη φρίκη του πολέμου, ριψοκινδυνεύοντας μέσα στη θάλασσα, στις βάρκες με τα νεογέννητα παιδιά τους και συνέχισε: «Σε όσους δεν τα θυμούνται θα πρέπει να τους τα θυμίσουμε. Όλα αυτά, συγκροτούν και το σκεπτικό και της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, αλλά νομίζω και όχι μόνο. Και κυρίως, όλων των ανθρώπων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, και των εκπαιδευτικών, και πολιτών, που έχουν σταθεί στο ύψος τους. Αυτές οι φωνές θα επικρατήσουν και οι άλλες θα απομονωθούν. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα σχολεία θα λειτουργήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]