Κυβέρνηση: «Διευθύνσεις και ονόματα» στη συζήτηση για τη διαφθορά

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη διαπλοκή, εξέφρασε με δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ενώ προανήγγειλε ότι «θα μιλήσουμε με διευθύνεις και ονόματα».
Αναλυτικά, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Παππάς είπε ότι «η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή θα γίνει κανονικότατα, όπως προβλέπει και το σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο πρωθυπουργός», ενώ σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή εκτίμησε ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί» και προσέθεσε πως «ο κ. Μητσοτάκης σιώπησε εκκωφαντικά και ενώ στα δημοσιογραφικά γραφεία διέρρεε ότι κατά τη δευτερολογία του θα έκανε 'αντεπίθεση', δεν είπε τίποτα».
Σύμφωνα με τον υπ
ουργό Επικρατείας, «ο κ. Μητσοτάκης και η ηγετική του ομάδα θεώρησαν ότι αρκεί να αφήνουν κάποιους στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες να εξαπολύουν μύδρους και να κάνουν εμετούς κατά της κυβέρνησης, χωρίς να παίρνει κανείς την ευθύνη. Είναι πολύ κοντά οι ημέρες, θα μιλήσουμε με διευθύνσεις με ονόματα... και θα επιβεβαιωθεί το 'ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο'».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παππάς, χαρακτήρισε «λίγο αστείο», το επιχείρημα της ΝΔ για «κατάρρευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες» και υπογράμμισε, πως «ήδη έχουν εισπραχθεί 70 εκατ. ευρώ και θα φτάσουν τα 85-88 εκατ. ευρώ όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος και εισπραχθεί η πρώτη δόση που θα καταβάλει κ. Σαββίδης, ο οποίος είναι ο πρώτος επιλαχών. Είναι πλέον πολύ εξόφθαλμο, δεν μπορεί να κρυφτεί, ότι αυτό που συνέβαινε έως τώρα ήταν απότοκο μιας κατάστασης κατά την οποία ορισμένοι κατά το παρελθόν καθυπόταξαν την Πολιτεία. Η νέα κατάσταση είναι θετική όχι μόνο για τη δική μας παράταξη αλλά για την ίδια δημοκρατία».
Ερωτώμενος σχετικά με τη δικαστική εξέλιξη στο διαγωνισμό για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών -μετά τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορρίψει τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων υποψήφιων, απάντησε: «Δεν θα κάνουμε πρόβλεψη για να μην κατηγορηθούμε ότι προδικάζουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης». Ωστόσο, σημείωσε ότι σε προηγούμενες αποφάσεις το ΣτΕ είχε κρίνει ότι η πρότερη κατάσταση ήταν αντίθετη με το Σύνταγμα και είχε διατυπώσει τη σκέψη ότι υπάρχει λόγος δημόσιου συμφέροντος για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]