ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :Ολοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10/9

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα είναι ακόμα μια προσπάθεια να αποδεχθεί ο λαός τα βάρβαρα μέτρα που συνοδεύουν την αξιολόγηση του Σεπτέμβρη. Μέτρα με στόχο την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και προαπαιτούμενο την καρατόμηση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Μέτρα που φυσικά και δεν θα ενισχύσουν την Υγεία, την Παιδεία, το λαϊκό εισόδημα, τις συντάξεις. Αντίθετα θα αυξήσουν τα περιθώρια κρατικής στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, αυτό που ονομάζουν «ανάπτυξη».
H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων έχει ξεκάθαρη θέση για τον προσανατολισμό και τις δράσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.  Για τους συνδικαλιστές που συμμετέχουν στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων για να συνδράμουν το ΣΕΒ και το ΣΕΤΕ και να πετσοκόψουν τα εργατικά δικαιώματα.  Γι αυτούς που προσπαθούν να συντηρούν ένα αγωνιστικό προφίλ διοργανώνοντας φιέστες την ίδια ώρα που αδιαφορούν για την τρομοκρατία και την απληρωσιά να κυριαρχεί στους χώρους δουλειάς.
Με τέτοιο προσανατολισμό η ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει και φέτος διάφορες φιέστες και συλλαλητήρια κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της ΔΕΘ .
Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ! Οργάνωση στα σωματεία μας!
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εγκαταλείψουν τα δικαιώματά τους. Να μην παραιτηθούν από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη σταθερή εργασία, στην ασφάλιση. Να δυναμώσουν την οργάνωση σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να δυναμώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να γίνει καθολικό αίτημα των εργαζόμενων η υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751€ και των Κλαδικών Συμβάσεων με το πλαίσιο ταξικού κινήματος, με καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα
Καλούμε τους εργαζόμενους να αλλάξουν τους αρνητικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, απομονώνοντας τους ανθρώπους της εργοδοσίας που βρίσκονται στις γραμμές της εργατικής τάξης. Να ηττηθεί η στρατηγική του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Είναι γραμμή ήττας, ενσωμάτωσης, υποταγής!
Η λύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για άλλη προοπτική προς όφελος του λαού, με τον λαό αφέντη.
Με αυτό τον προσανατολισμό, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί τους εργαζόμενους που θέλουν να μετακινηθούν στη Θεσσαλονίκη, να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2651032513 πρωινές ώρες ή στο mail του εργατικού κέντρου: ergatikokentro@gmail.com
Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 10:00 από τη Ζωσιμαία Σχολή (Δωδώνης)

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]