Γιαννιώτης δρομέας έτρεξε σε αγώνα 255 χιλιομέτρων!

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ:Τελικά, αν ο άνθρωπος έχει θέληση και πείσμα όλα μπορεί να τα καταφέρει! Αυτό τουλάχιστον ισχύει για τον Γιαννιώτη δρομέα μεγάλων αποστάσεων Νικόλαο Σίμο, ο οποίος συμμετείχε και κατόρθωσε να κόψει το… νήμα σε έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες της χώρας μας, στον Υπερμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου «Δόλιχο». 
Ο συγκεκριμένος αγώνας, από τους πιο δύσκολους της χώρας μας, ούτε λίγο-ούτε πολύ περιλαμβάνει μία διαδρομή 255 χιλιομέτρων!
Ο Γιαννιώτης μαραθωνοδρόμος, αθλητής του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων, ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή αυτή διαδρομή σε 45 ώρες και 40 λεπτά. Επιτυχία που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι από τους 28 συμμετέχοντες στον Υπεραμαθώνιο μόλις οι οκτώ κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό, ενώ οι υπόλοιποι 20 εγκατέλειψαν κάπου στη διαδρομή!

Από Δελφούς… Ολυμπία 
Ο «Δόλιχος» είναι ένας υπερμαραθώνιος αγώνας δρόμου, όπου οι δρομείς καλούνται σε διάρκεια 48 ωρών να διανύσουν την απόσταση των 255 χιλιομέτρων που συνδέει τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.  Ο «Δόλιχος» στην αρχαιότητα ήταν ένας αγώνας δρόμου (4.700 μ.) που προστέθηκε στην 15η Ολυμπιάδα περίπου το 720 π.Χ. για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα ήδη γνωστά αγωνίσματα δρόμου. 

Πολύ δύσκολος δρόμος
Θεωρείται από τους δυσκολότερους υπερμαραθωνίους δρόμους στην Ελλάδα, καθώς στα τρία  χρόνια που λαμβάνει χώρα, μόλις ένας στους τέσσερις δρομείς καταφέρνει να ολοκληρώσει επιτυχώς την προσπάθειά του. Η διαδρομή έχει θετική υψομετρική 4.500 μέτρα και αρνητική υψομετρική 5.100 μέτρα. 154 χιλιόμετρα διατρέχονται σε άσφαλτο, ενώ 101 χιλιόμετρα είναι σε δασικούς δρόμους και ομαλούς χωματόδρομους.
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων συγχαίρει τον αθλητή του για την επιτυχία αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]