ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ!

Το νέο μυθιστόρημα του James Frey με τίτλο «The Final Testament Of The Holy Bible» έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις εξασφαλίζοντας έτσι την πολυπόθητη διαφήμιση και μάλιστα τσάμπα. Συνηθισμένος όμως ο συγγραφέας καθώς είναι πασίγνωστο το σκάνδαλο που είχε προκαλέσει το 2005 με την μπεστ σέλερ αυτοβιογραφία του «Χίλια κομμάτια» (κυκλοφορεί και στα ελληνικά από την Ωκεανίδα), όπου διηγείται την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά και συνολικά την περιπέτειά του που τον οδήγησε και στη φυλακή, όπως ισχυριζόταν, για να αποκαλυφθεί ωστόσο αργότερα ότι τα περισσότερα ήταν αποκυήματα της φαντασίας του. Και όλα αυτά ζωντανά για τα μάτια της Αμερικής σε εκπομπές της Όπρα και του Λάρυ Κινγκ.

Στο νέο του βιβλίο, λοιπόν, που κυκλοφορεί επίσημα τη Μεγάλη Παρασκευή (ήρθε κι έκατσε με το Πάσχα, ένα πράμα…), το κακό παιδί της αμερικανικής λογοτεχνίας εξιστορεί τη δευτέρα παρουσία του Χριστού, τοποθετώντας την στις εργατικές γειτονιές του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη του σήμερα. Ο Χριστός του αμφιλεγόμενου συγγραφέα είναι αλκοολικός, ναρκομανής, αμφιφυλόφιλος και κάνει παρέα με πόρνες και μικροπαρανόμους. Οι κριτικές διίστανται, ο Γκάρντιαν αποκαλεί τον Frey απατεώνα, άλλοι βρίσκουν το βιβλίο συγκινητικό και η αμερικανική χριστιανική δεξιά έχει αρχίσει ήδη να… δαιμονίζεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Frey που είναι περίπου εξοστρακισμένος από τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους της Αμερικής βρήκε συμπαραστάτη στο νέο του βιβλίο τον γνωστό γκαλερίστα Larry Gagosian που ανέλαβε τα έξοδα μιας πρώτης περιορισμένης έκδοσης.

το διαβάσαμε εδώ http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=medianews&item_id=15658
http://www.enimerosi24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]