ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΛΕΣΧΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ"

Η Λέσχη Γαστρονομιας Ηπείρου ενημερώνει τα Μέλη και τους Φίλους της Λέσχης, ότι η ομιλία της Δ/ντριας της 8ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κας Παπαδοπούλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του 13ου Συμποσίου, έχει τίτλο "Ιστορίες Διατροφής από την Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Ήπειρο".
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία καθώς τόσο η βαθιά επιστημονική γνώση της ομιλήτριας όσο και η γλαφυρότητα και η αμεσότητα της αφήγησης της προδιαθέτει για μια ιδιαίτερα "ζωντανή" ξενάγηση στην Ήπειρο εκείνων των εποχών.  Και καθώς η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής ζωής της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ηπείρου, η ομιλία της κας Παπαδοπούλου θα γίνει αφορμή ώστε να αποκτήσουμε μια εγκύκλια αίσθηση για την περιοχή μας όπως ήταν τότε.
Η ομιλία αυτή, συνδυασμένη με τα Βυζαντινά όσπρια των πιάτων του Συμποσίου μας, αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία για όλους ώστε να μεταφερθούν με την φαντασία τους σε μια εποχή όπου οι συνθήκες ζωής, τα κοινωνικά φαινόμενα και οι ιδιαιτερότητές της παραμένουν άγνωστες για την πλειονότητα των Ηπειρωτών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Μέγα Συμποσιάρχη της Λέσχης κο Θοδωρή Αλεξίου (6977447313).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]