ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ναρκωτικά ,όπλα ,μεγάλα χρηματικά ποσά ,ακίνητα ακόμα και στην Ίμπιζα- Βία ,βασανιστήρια και φόνος ...Εξαρθρώθηκαν 2 από τις σημαντικότερες εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών

 Η Πολιτική Φρουρά σε συνεργασία με τους Carabinieri και την Guardia di Finanza με την υποστήριξη της DIA (Direzione Investigativa Antimafia) ολοκλήρωσαν την αστυνομική επιχείρηση με κωδικό "Dragon Ball".


Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, στις 13 και 17 Σεπτεμβρίου, και συμμετείχαν 400 πράκτορες της Πολιτοφυλακής στην Ίμπιζα, τη Μάλαγα, τη Βαρκελώνη και την Τενερίφη.

Αστυνομικές  δυνάμεις  επενέβησαν με drones και εξελιγμένο εξοπλισμό, αναφέρει το abcnews.al.


Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, πυροβόλα όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και έγγραφα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εγκληματική δραστηριότητα.


Στόχος αυτής της επιχείρησης ήταν δύο εγκληματικές οργανώσεις, η μία ιταλική και η άλλη αλβανική με έδρα το νησί Ίμπιζα και με παραρτήματα σε άλλες περιοχές της Ισπανίας και του εξωτερικού.

Το αποτέλεσμα της    γιγαντιαίας επιχείρησης 


Το τελικό αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η εξάρθρωση δύο από τις σημαντικότερες εγκληματικές οργανώσεις που ασχολούνται με τη διακίνηση ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στο νησί της Ίμπιζα και η εισαγωγή στην αγορά 94.500 δόσεων MDMA και κοκαΐνης, αξίας 4,1 εκατ. ευρώ. Επίσης κατασχέθηκαν κινητά και ακίνητα αξίας 22 εκατ. ευρώ περίπου.


Συνολικά έγιναν 32 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων Ιταλοί, Αλβανοί και Ούγγροι πολίτες και πραγματοποιήθηκαν 42 έλεγχοι  οικονομιμών στοιχείων , 38 στην Ίμπιζα, 1 στη Βαρκελώνη, 2 στη Μάλαγα και 1 στην Τενερίφη. Η κατασχεθείσα ναρκωτική ουσία ανέρχεται σε 18 κιλά μεθαμφεταμίνης με την οποία θα μπορούσαν να παραχθούν 870.000 χάπια έκσταση, 4,5 κιλά κοκαΐνης, φυτεία κάνναβης με 600 φυτά μαριχουάνας, σημαντικές ποσότητες άλλων ουσιών και εργαλεία ζύγισης.


Επίσης, κατασχέθηκαν δύο πυροβόλα όπλα, 330.000 ευρώ μετρητά και 23 οχήματα  πολυτελείας .


Μπλοκαρίστηκαν επίσης 116 τρεχούμενοι  τραπεζικοί λογαριασμοί και 15 ακίνητα που χρησιμοποιούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν ήταν πολυτελή ρολόγια (με επωνυμία Bulgari, Rolex και Cartier), κοσμήματα, έγγραφα που σχετίζονται με τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, πλαστά έγγραφα ταυτότητας, παρεμβολές, μια σειρά από κινητά τηλέφωνα, USB sticks, tablet και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.


Εγκληματικές οργανώσεις


Η  εγκληματική οργάνωση   που εξαρθρώθηκε με έδρα την Ιταλία  συνδέεται με την «Ndrangheta» που διακινεί ναρκωτικά  σε διεθνές επίπεδο .


Προορισμός των ναρκωτικών   ήταν κυρίως η Ιταλία και η Ισπανία και προερχόταν απευθείας από τη Νότια Αμερική, αναφέρει το abcnews.al.


Τα μέλη αυτής της οργάνωσης χαρακτηρίζονται  τη βίαιη συμπεριφορά τους , έχουν χρησιμοποιήσει μεθόδους όπως βασανιστήρια και έχουν διαπράξει ακόμη και φόνο στην Ιταλία. Κατά τη διάρκεια των ερευνών καταγράφηκε η κατοχή πυροβόλων όπλων από τους συλληφθέντες στην Ίμπιζα, γράφουν ξένα ΜΜΕ. 


Όσο για τη διαλυμένη αλβανική οργάνωση, χαρακτηριζόταν από τις ίδιες βίαιες μεθόδους με την ιταλική.


Και οι δύο   εγκληματικές οργανώσεις   επένδυαν   τη λεία τους σε ακίνητα σε μεγάλους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το νησί της Ίμπιζα


abcnews.al/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]