ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Άρτα:Συνέχεια της δίκης για τον θάνατο του Χρήστου Ζορμπά Τί είχε εκμυστηρευτεί στον φίλο του -Τί είπε ο πραγματογνώμονας

 



-Πραγματογνώμονας :Αν υπήρχε ρελέ διαφυγής ο Χρήστος θα είχε σωθεί 

-Τί είχε πει στον καλύτερό του φίλο ο νεαρός ηλεκτρολόγος 


Η οικογένεια του Χρήστου Ζορμπά ,φίλοι ,συγγενείς αλλά και το Εργατικό Κέντρο Άρτας ήταν   χθες   εκεί στο  Τριμελές Πλημμελειοδικείο   όπου εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου του από ηλεκτροπληξία στη  γαλακτοβιομηχανία "Ηπειρος" στον  Αμμότοπο Άρτας στις 6 Ιουνίου του 2020 .Ο Χρήστος ήταν   τότε μόλις 29 ετών ....

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη για το τραγικό εργατικό δυστύχημα  που συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά όλη την Ελλάδα όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε φορά που ένας εργαζόμενος χάνει τη   ζωή του στο χώρο της δουλειάς του,ξεκίνησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας στις 2 Ιουνίου ,με τις καταθέσεις των γονιών του ,  της αδερφής του   και του εργάτη που βρήκε νεκρό τον  νεαρό ηλεκτρολόγο   ενώ κατηγορούμενοι για εγκληματική αμέλεια είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης  ,ο διευθυντής του εργοστασίου και ο τεχνικός ασφάλειας .

Κατά τη  δεύτερη ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν δύο εργαζόμενοι   .Ο ένας   από αυτούς ισχυρίζεται πως  μαζί με ένα ακόμη άτομο είχαν βρει τον Χρήστο Ζορμπά χωρίς τις αισθήσεις του ενώ ο άλλος  μάρτυρας    είναι ηλεκτρολόγος   και ήταν τότε  στην ίδια τεχνική ομάδα   με τον εκλιπόντα .

Με βάση τις ερωτήσεις που έγιναν από τις καταθέσεις ιδιαίτερα του πρώτου μάρτυρα δεν κατέστη δυνατόν να απαντηθεί το βασικό ερώτημα αυτής της υπόθεσης το γιατί δεν υπήρχε ρελέ διαφυγής στο συγκεκριμένο σημείο, με τον μάρτυρα να μην   δύναται να απαντήσει   σε αυτό λέγοντας πως δεν θα έπρεπε να υπάρχει ρελέ διαφυγής κάτι το οποίο  όμως καταρρίπτεται από τον πραγματογνώμονα ο οποίος  επίσης  κατέθεσε σήμερα .

Υπενθυμίζεται ότι ο πραγματογνώμονας  διορίστηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ηπείρου κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του Χρήστου Ζορμπά .

Στην κατάθεσή του  εξήγησε με επιστημονικό τρόπο ότι στο συγκεκριμένο σημείο ο υποπίνακας ήταν ένας υποπίνακας φωτισμού στον οποίο ήταν απαραίτητη η ύπαρξη ρελέ διαφυγής που όμως δεν υπήρχε  εξηγώντας πως αν υπήρχε ρελέ το παιδί θα είχε σωθεί .

Η εταιρεία από τη δική της πλευρά υποστηρίζει ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε  ένα άλλο σύστημα διανομής του ρεύματος και δεν θα έπρεπε να υπάρχει εκεί ρελέ .

Στη δικαστική αίθουσα  κατέθεσε   και ο καλύτερος φίλος του Χρήστου ,ο άνθρωπος στον οποίο   ο εκλιπών   είχε μιλήσει για τους φόβους του για το συγκεκριμένο σημείο  που έγινε το δυστύχημα   καθώς υπήρχαν καλώδια  και ήταν  και δύσβατο .Αυτούς τους φόβους του   ο Χρήστος τους είχε εκφράσει  όχι μόνο στον  ίδιο αλλά και σε  άλλους φίλους του .

Σημειώνεται πως υπάρχουν  κατατεθειμένα γραπτά μηνύματα σε ηλεκτρονικές εφαρμογές   στα οποία ο 29χρονος τότε Χρήστος Ζορμπάς έλεγε πως φοβάται να πάει σε αυτό το  σημείο    που θεωρούνταν  ένα δύσκολο σημείο  στο χώρο του εργοστασίου .

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κατάθεσή του   ο πραγματογνώμονας είπε πως και ο ίδιος όταν πήγε σε αυτό το σημείο  διαπίστωσε πως ήταν δύσκολο να κάνει τη δουλειά του .

Τόσο οι μάρτυρες που κατέθεσαν   χθες   στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας όσο και ο πραγματογνώμονας   όλοι τους  είπαν πως θα έπρεπε μαζί με τον Χρήστο να υπήρχε ένα ακόμα  άτομο .

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη  22 Ιουνίου .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]