Κορωνοϊός: «Stop» στην χορήγηση της 4ης δόσης βάζει ο ΕΜΑ - «Δεν κρίνεται απαραίτητη»

 


Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αν στο μέλλον χρειαστεί να επαναληφθεί ο εμβολιασμός αυτό θα γίνεται λίγο πριν τον χειμώνα όπως γίνεται και με την γρίπη.

«Φρένο» βάζει στην χορήγηση αναμνηστικών δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού ο ΕΜΑ, τονίζοντας σε συνέντευξη τύπου πως δεν κρίνεται αναγκαία άμεσα.

Όπως ανέφεραν οι ειδικοί, οι επαναληπτικές δόσεις με μικρά διαλείμματα ενδιάμεσα ενδέχεται να μειώσει τα αντισώματα τα οποία μπορούν να παραχθούν με κάθε δόση.

Αν στο μέλλον χρειαστεί να επαναληφθεί ο εμβολιασμός, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι ειδικοί του ΕΜΑ, αυτό θα γίνεται λίγο πριν τον χειμώνα όπως γίνεται και με την γρίπη κάτι το οποίο αυξάνει τα αντισώματα στον οργανισμό ακριβώς την στιγμή που θα το χρειαζόμαστε περισσότερο.


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων σημειώνει ότι ακόμα δεν έχει επαρκή στοιχεία όσον αφορά στην 4η δόση, ωστόσο τονίστηκε πως δεν κρίνεται αναγκαία η χορήγησή της.


Παρόλα αυτά, στα άτομα με χαμηλό ανοσοποιητικό, που έχουν λάβει τις 3 δόσεις θα ήταν λογικό να τους χορηγηθεί μια επιπρόσθετη. Σημειώνεται επίσης ότι η έγκριση εμβολίων κατά του κορονοϊού με διαφορετική σύσταση απαιτεί κλινικά δεδομένα που δείχνουν ανώτερη ανοσολογική απόκριση από αυτή που δημιουργείται από τα ενισχυτικά που είναι διαθέσιμα προς το παρόν.


Πολύ σημαντική θεωρείται και η επισήμανση από τον ΕΜΑ ότι με βάση επιστημονικές μελέτες δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, πρόωρους τοκετούς, ή αποβολές μετά την χορήγηση εμβολίων τεχνολογίας mRNA.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]