ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα- ΔΗΠΕΘΕ:Τεχνική Σύγχρονου Χορού & Ατομικός και Ομαδικός Αυτοσχεδιασμός

 


Τεχνική Σύγχρονου Χορού & 

Ατομικός και Ομαδικός Αυτοσχεδιασμός


Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας ανακοινώνει το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν για το νέο έτος. Το σεμινάριο χορού και αυτοσχεδιασμού Τεχνική Σύγχρονου Χορού & Ατομικός και Ομαδικός Αυτοσχεδιασμός με εισηγητή τον Κώστα Γεράρδο θα πραγματοποιηθεί στις 22 (Σάββατο 17:00-20:00) και 23 (Κυριακή 12:00-15:00) Ιανουαρίου στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου. Η διάρκεια των συναντήσεων είναι 3 ώρες/μάθημα και το κόστος συμμετοχής 30 ευρώ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και σπουδαστές του χορού, ενώ μπορούν να λάβουν μέρος και ηθοποιοί με εμπειρία στο χορό και στην κίνηση. Επίσης στις 22 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο «Καμπέρειο» θέατρο Jam Session Performance χορού. Δηλώσεις συμμετοχής στο: 26510 73 233 & 26510 25670 (09:00-15:00) και στο e-mail: diperiftheat@ioannina.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Λίγα λόγια για το σεμινάριο 

Τεχνική Σύγχρονου Χορού: Χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική δομή του σώματος θα γνωρίσουμε τη μηχανική της κίνησης και μέσα από χορογραφικές συνθέσεις θα βιώσουμε τη συνεχόμενη ροή της, την επίδραση που έχει η βαρύτητα στην κίνησή μας και το πώς οργανώνεται το σώμα μας κατά τη διάρκεια της χορογραφίας έτσι ώστε να αποκτήσουμε την ευελιξία και την ικανότητα να εκτελούμε αβίαστα απαιτητικές / ακροβατικές κινήσεις.

Ατομικός και Ομαδικός Αυτοσχεδιασμός: Δεν είναι μόνο μια διαδικασία δημιουργίας νέας κίνησης αλλά ορίζεται και σαν μια πρακτική χορού που μπορεί να εμπλουτίσει την τεχνική των χορευτών με νέα κινητικά σχήματα πέρα από τα συνηθισμένα. Είναι μια τεχνική χορού ικανή να γεννήσει νέο υλικό τόσο για την δημιουργία μιας αφηγηματικής σύνθεσης όσο και για τη σύνθεση μιας περισσότερο στυλιζαρισμένης χορογραφίας.


Βιογραφικό σημείωμα του Κώστα Γεράρδου

Η διδασκαλία του βασίζεται στην 25χρονη εμπειρία και έρευνά του πάνω στον σύγχρονο χορό και τον ιδιαίτερο τρόπο δουλειάς που έχει αναπτύξει με βάση τη φυσική και οργανική κίνηση και τους φυσικούς νόμους που διέπουν την κίνηση (χρήση της βαρύτητας, της ορμής και της αδράνειας). H έρευνα πάνω στις βασικές αρχές της ανθρώπινης κίνησης μέσα από τις δυνατότητες της αρχιτεκτονικής δομής και της ανατομίας του σώματος σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο τεχνικής έχει οδηγήσει στην δημιουργία της μεθόδου πάνω στον σύγχρονο χορό με το όνομα ‘FLOW IN MOTION’. Είναι εμπνευστής του ReDANCE, προγράμματος επανεκπαίδευσης πάνω στον σύγχρονο χορό και την performance, ‘Dance & Performance Re-Education Programme’ που διανύει ήδη τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]