Συνάντηση του Γ Γ Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπ.Α.Α.Τ με τον Πρόεδρο του Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών”

 


 Σε  ιδιαίτερα  εγκάρδιο  κλίμα  πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπ.Α.Α.Τ κ. Κώστα Μπαγινέτα με τον Πρόεδρο του Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών”  κ. Θεοχάρη Λιούρη.

  Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της “ΕΝΩΣΗΣ αγροτών” ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τους αγρότες και κτηνοπτηνοτρόφους, από  το κόστος παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή επίπεδα λόγω της υπέρμετρης αύξησης στις τιμές των ζωοτροφών με τις αυξήσεις να πλησιάζουν το 60% των τιμών, αλλά και της ενέργειας (ηλεκτρισμός, πετρέλαιο, υγραέριο), προκειμένου να δοθούν άμεσες λύσεις.

  Μεταξύ των άλλων τέθηκε το θέμα στήριξης των αγροτών, των κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων  για αγορά ζωοτροφών προκειμένου να ανταποκριθούν στις ραγδαίες αυξήσεις αυτών, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό επί της αξίας πώλησης όλων των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων όπως  ίσχυε και στο παρελθόν, η άμεση λήψη μέτρων για τις καταστροφές  τις οποίες προκαλούν στους παραγωγούς οι αγριόχοιροι, η επαναπροκήρυξη του υπομέτρου 6.1 ( Νέοι Αγρότες) σε Περιφέρειες οι οποίες δεν θα καλυφθεί ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός από την πρώτη προκήρυξη  καθώς και ο χαρακτηρισμός του εισοδήματος το οποίο προέρχεται από συμμετοχή των αγροτών σε εταιρείες του πρωτογενή τομέα ως αγροτικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]