Αλέκος Φασιανός: Στις 14:00 η κηδεία του

 


Τον ύστατο  χαιρετισμό στον μεγάλο Έλληνα ζωγράφο, Αλέκο Φασιανό, θα απευθύνουν σήμερα συγγενείς και φίλοι . Η κηδεία του θα τελεστεί στις 14:00 στο Κοιμητήριο Παπάγου.


Ο σπουδαίος  καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 87 ετών, προκαλώντας συγκίνηση στους Έλληνες, στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.


Ο Αλέκος δεν είναι ύλη, είναι πνεύμα  μπορεί να έφυγε από τη ζωή αλλά μέσα από τα έργα του και την προσωπικότητά του, θα ζει αιώνια, είπε στην ΕΡΤ η σύζυγος του Μαρίζα, για την απώλεια του.


Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μιλώντας για τον «φωτεινό» φίλο του  σε επιστολή στο Γαλλικό Πρακτορείο χαιρετίζει τον  “υποδειγματικό, ζωγράφο φιλόσοφο” με τον οποίο  μοιράστηκαν την αγάπη της Γαλλίας, την αγάπη της Ελλάδας και την αγάπη της Κέας, νησιού των Κυκλάδων.


Ο δήμος Παπάγου-Χολαργού για τον Αλέκο Φασιανό αναφέρει για τον εμβληματικό δημιουργό.


«Έφυγε από τη ζωή ο συντοπίτης μας Αλέκος Φασιανός, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά και μια σπουδαία παρακαταθήκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Παπάγου-Χολαργού. Ο Αλέκος Φασιανός είχε φιλοτεχνήσει τα λογότυπα του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και ο δήμος Παπάγου-Χολαργού τον είχε τιμήσει με το “Βραβείο Περικλέους” το 2019. Προς τιμήν του το 2021, η αίθουσα που φιλοξενεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Παπάγου-Χολαργού στο Δημαρχιακό Μέγαρο, πήρε το όνομά του, μετά από πρόταση του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου.

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]