Μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης "φώτισαν" την πρώτη βόλτα της Αμάλ στα Γιάννινα![βίντεο-φωτό]


Τα Ιωάννινα υποδέχθηκαν σήμερα   τη  μικρή Αμάλ , που ξεκίνησε από τη Συρία και διασχίζει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της στη γη που απλώνεται μπροστά της.
Πρώτος σταθμός της  μεγάλης μαριονέτας   που έχει ύψος 3,5 μέτρα  και αντιπροσωπεύει εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες ,   ήταν το camp του Κατσικά  .Λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ όταν άρχισε να πέφτει το σκοτάδι το δρόμο της   πλάι στη λίμνη φώτισαν    κουτιά με μηνύματα κατά του ρατσισμού και υπέρ της ελπίδας και της αλληλεγγύης   συνοδεύοντάς την μέχρι τα Παλιά Σφαγεία .
Υπενθυμίζεται ότι τα  φωτεινά αυτά κουτιά δημιουργήθηκαν στα καλλιτεχνικά εργαστήρια που οργάνωσαν καλλιτέχνες, μέλη της κοινότητας, πολλοί οργανισμοί και φορείς της πόλης
Την  Αμάλ υποδέχθηκαν πρόσφυγες  αλλά και κάτοικοι των Ιωαννίνων με τα μικρά παιδιά να πρωταγωνιστούν .
Η Αμάλ θα παραμείνει και αύριο στα Ιωάννινα και στις 19.30 το απόγευμα θα  περπατήσει από  την πλατεία Μαβίλη   προς το  Κάστρο ενώ θα είναι  η επίτιμη προσκεκλημένη σε μία μουσική παράσταση η οποία φτιάχτηκε ειδικά για αυτήν.
Η περιπλάνησή   αυτού του κοριτσιού στις οχτώ χώρες ξεπερνάει τα σύνορα, τη γλώσσα και τις πολιτικές πεποιθήσεις και ο μοναδικός σκοπός της είναι να ενώσει τον κόσμο με την καθαρή και απλή έννοια του ανθρωπισμού. Πρόκειται για μία μοναδική διοργάνωση – σπάνια στο είδος της πραγματικά – για την οποία συνεργάζονται πολλοί άνθρωποι, καλλιτέχνες, εργαστήρια, ομάδες, οργανώσεις και οργανισμοί σε πολλά και διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, για να προσφέρουν χαρά, υποστήριξη, ελπίδα δίνοντας και τη δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης σε νέους, παιδιά και ενήλικες.  
Το «Ταξίδι» / “Τhe WALK”,  είναι παραγωγή του Good Chance Theatre, του θεατρικού οργανισμού που δημιουργεί πρωτοπόρα δημόσια θεάματα (παράσταση «The Jungle» Young Vic, 2017), με τη συμμετοχή διάσημων καλλιτεχνών, μεγάλων πολιτιστικών ιδρυμάτων, κοινωνικών ομάδων και ανθρωπιστικών οργανισμών.


Το αυριανό πρόγραμμα 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Αυγούστου

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 – Ήχοι στο κάστρο: «Μαριγώ και Γιάννος - αέναο πέρασμα» 
Περπατάμε από την Πλατεία Μαβίλη προς το Κάστρο @19:30
Έναρξη μουσικής παράστασης @ 20:30 στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, Ιτς Καλέ- Ακρόπολη Ιωαννίνων.



Η Αμάλ θα περπατήσει στον κεντρικό μώλο της λίμνης Ιωαννίνων. Εκεί γνωρίζει παιδιά και νέους από το Κέντρο Νέων Ηπείρου και παίζει μαζί τους  ένα «κυνήγι θησαυρού» με διαπολιτισμικό χαρακτήρα, που έχει σχεδιάσει η καλλιτέχνης και παιδαγωγός Αλεξάνδρα Ζώη. Τα παιδιά την οδηγούν μέσα στο Κάστρο










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]