Στο μπλε του διαβήτη θα ντυθούν το Δημαρχείο και ο Πύργος του Ρολογιού στην Πρέβεζα



Μήνυμα ζωής ενάντια στον διαβήτη θα στείλει ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχοντας στη δράση της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) που έχει ως κεντρικό σύνθημα “Όλα τα φώτα στον διαβήτη!”.

Ετσι από το βράδυ της Παρασκευής 14/11 έως και την Κυριακή 16 /11 το Δημαρχείο και ο Πύργος του Ενετικού Ρολογιού στην πόλη της Πρέβεζας φωταγωγούνται στο μπλε χρώμα του διαβήτη. 

Η δράση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το σωματείο – μέλος της ΕΛΟΔΙ “Σύλλογος Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη & Κοιλιοκάκη Πρέβεζας Mellitus Celiac”.

Η 14 η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και η ΕΛΟΔΙ με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και σε συνεργασία με περισσότερους από 15 Δήμους της χώρας, φωταγωγεί συμβολικά κτίρια, μνημεία και τοπόσημα το βράδυ της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και ενίσχυσης της ορατότητας της πάθησης με την όποια ζουν σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο συνάνθρωποι μας στην Ελλάδα και 463 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.

Η καμπάνια της ΕΛΟΔΙ με τίτλο «Όλα τα φώτα στον διαβήτη!» αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία φωταγωγήσεων ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη στα χρονικά της χώρας μας και ένα σημαντικό ορόσημο σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. 

Η 14η Νοεμβρίου 2020 είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό που φέτος, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχει συμβάλλει καθοριστικά στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς γενικότερα και τους συνανθρώπους μας με διαβήτη ειδικότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]