Η Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση για την καταστολή της απεργίας της 26ης Νοέμβρη




Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Εν μέσω πανδημίας, η ίδια κυβέρνηση, που αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ έστω και την ύστατη ώρα, συνεχίζει το νομοθετικό της έργο, περνώντας ένα ακόμη ακραία νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο που ισοπεδώνει όποια εργατικά δικαιώματα απομένουν.


Δεν γίνεται όμως να συνεχίζεται το νομοθετικό έργο ενώ κάθε απόπειρα αντίδρασης φιμώνεται με τον πλέον χουντικό τρόπο. Για μία ακόμη φορά μετά την 17η Νοέμβρη, εν όψει των ανακοινωμένων συγκεντρώσεων στο Εργατικό Κέντρο και την Περιφέρεια, το χαφιεδότσουρμο της ΕΛΑΣ πλημμύρισε την πόλη των Ιωαννίνων.





Παρά τις απαγορεύσεις, στις 10.30 συγκροτήθηκε πορεία στην Περιφέρεια Ηπείρου, με την συμμετοχή της Χειρονομίας - Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, της ΕΣΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Η πορεία, καθ' όλα ειρηνική και με αποστάσεις, κινήθηκε προς την Ακαδημία όπου και μπλοκαρίστηκε από μονάδες της ομάδας ΔΙΑΣ. Ακολούθησαν δύο επιτόπου προσαγωγές με τραυματισμούς, ενώ στο ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε έγιναν ακόμη οκτώ προσαγωγές.


Όσο και να σκούζει ο Χρυσοχοΐδης και το σκυλολόι της ΝΔ, δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας στην συλλογική διεκδίκηση. Όσο νομοθετείτε, θα μας βρίσκετε απέναντί σας:


 


ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ.


Χειρονομία - Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]