Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:1ο Βραβείο στον 11ο διαγωνισμό «Λογιπαίγνιον 2020» για το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής!


 Το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απονομή του 1ου Βραβείου σε ομάδα φοιτητών του, στον 11ο διαγωνισμό «Λογιπαίγνιον 2020» στην κατηγορία Πανεπιστήμια, που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Αριστείας RISE, από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την υποστήριξη της Wargaming Group Ltd και τη συνεργασία του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής και Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Ο Διαγωνισμός Δημιουργίας Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών «Λογιπαίγνιον» αποτελεί ετήσιο διαγωνισμό σε θέματα που συνδέονται με την Επιστήμη της Πληροφορικής, τα Πολυμέσα και τις Γραφικές Τέχνες. 

Οι διαγωνιζόμενοι φοιτητές εκλήθησαν να δημιουργήσουν ψηφιακά παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα τα οποία εμπίπτουν στη θεματολογία «Έξυπνη Πόλη (Smart City)». Οι φοιτητές μας, ανέπτυξαν ένα παιχνίδι το οποίο μεταφέρει τον παίκτη σε μια έξυπνη πόλη του κοντινού μέλλοντος δείχνοντάς του τα οφέλη της, το πώς λειτουργεί, τι μπορεί να συμβεί σε αυτή όταν στα υπάρχοντα συστήματά της παρουσιάζονται σφάλματα και το πως αυτά μπορούν να λυθούν. Η ομάδα των φοιτητών του τμήματός μας, που απέσπασε το 1ο Βραβείο, συγκροτήθηκε από το μέλος Ε.ΔΙ.Π του τμήματος Μαρία Χρόνη, και είναι οι Άγγελος Ανδρέου, Βασίλης Βουρονίκος, Αλέξανδρος Κόκκινος, και Χρήστος Γεωργίου Μουσσές.

Το Tμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής εξάρει την προσπάθεια των φοιτητών του, η οποία εξελίχθηκε εν μέσω πανδημίας και από απόσταση, γεγονός που καταδεικνύει πως οι ίδιοι δεν είδαν εμπόδια την περίοδο αυτή αλλά ευκαιρίες για μάθηση και διάκριση! Το Τμήμα σταθερά ζητά να εξασφαλίζει στους φοιτητές του σύγχρονες υποδομές διδασκαλίας και έρευνας, πάνω σε διεθνή πρότυπα, με σκοπό να τους προσφέρει εφόδια που θα τους φέρουν στο κέντρο των νέων τεχνολογιών στην επιστήμη του μηχανικού των υπολογιστών και της πληροφορικής.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]