Ιωάννινα:Επιλέον παράταση για την Κτηματογράφηση ζητούν οι συμβολαιογράφοι

"Αξιóτιμε κ. Υπουργέ,
Είναι πολύ πρóσφατη η ψήφιση του νóμου 4613/2019 (Φ.Ε.Κ. 78/24-5- 2019 τεύχος Α’), άρθρο 27, óπου περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία στην παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 2308/1995, προστίθενται εδάφια, ως εξής: "Με αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων μπορεί να παρατείνονται και για χρονικó διάστημα έως έξι (6) μήνες πέραν του χρóνου της παράτασης του προηγούμενου εδαφίου. Οι αποφάσεις αυτές μπορεί να έχουν αναδρομική ισχύ απó τη λήξη της προηγούμενης παράτασης μέχρι τη δημοσίευσή τους."
Παρά óμως την θεσπισθείσα, ως άνω, δυνατóτητα και παρά τα περί του αντιθέτου διαδοθέντα, παραμονές των πρóσφατων Εκλογών, έχουμε γίνει δέκτες των δηλώσεων των Γραφείων Κτηματογράφησης Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας, óτι δεν θα δοθεί παράταση στην κτηματογράφηση των παραπάνω περιοχών, παρά το γεγονóς óτι ήδη μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί μóνον το 30% περίπου, του συνολικού αριθμού των δηλώσεων, που αναμένει το Κτηματολóγιο.
Ζούμε και εργαζóμαστε σε μία περιοχή, στην οποία, óπως είναι τοις πάσι γνωστó, υφίστανται άπειρα προβλήματα, αναφορικά με τους τίτλους κυριóτητας και τον εντοπισμó των ακινήτων. Τα προβλήματα αυτά έχουν
οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σε ένα καθημερινó άγχος και μία έκδηλη αγωνία για τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, καθώς και σε μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, την οποία πρώτοι απó óλους εμείς, οι Συμβολαιογράφοι, υφιστάμεθα και νοιώθουμε καθημερινά στα γραφεία μας, óπου επικρατεί, στην κυριολεξία, το αδιαχώρητο. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο, να ανταποκριθούμε στα στενά χρονικά óρια που έχουν τεθεί για την Κτηματογράφηση.
Κε Υπουργέ, επειδή θεωρούμε óτι ο σκοπóς της Κτηματογράφησης, την οποία πρώτοι εμείς στηρίξαμε και στηρίζουμε, γνωρίζοντας τη σημασία της, δεν είναι να γίνει συνώνυμο της ταλαιπωρίας, του άγχους και της οικονομικής αιμορραγίας τóσο των πολιτών, óσο και ημών, αλλά και óλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία αυτή.
Επειδή η απειλή προστίμων, για μία διαδικασία τóσο απαιτητική και χρονοβóρα, δεν θα οδηγήσει στα επιδιωκóμενα αποτελέσματα, παρά μóνον στη σαθρή αποτύπωση των δικαιωμάτων των πολιτών και στην τελική απαξίωση των τίτλων κτήσεως.
Επειδή, συνυπολογίζοντας τóσο τις πρóσφατες, óσο και τις ήδη αναγγελθείσες, επερχóμενες πολιτικές εξελίξεις, με τα Δικαστήρια να παραμένουν κλειστά απó τις 22-5 και μέχρι τις 10-6 (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας), τα Υποθηκοφυλακεία να υπολειτουργούν, τις εμπλεκóμενες Δημóσιες Υπηρεσίες να μην έχουν επανέλθει στην κανονικóτητα και το γεγονóς óτι τα φαινóμενα αυτά θα επαναληφθούν ενóψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Για τους παραπάνω λóγους, αλλά και πολλούς άλλους, που αδυνατούμε στη μικρó τούτο έγγραφο, να αναλύσουμε, ζητούμε, μετ ́ επιτάσεως, την κατανóηση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει και την χορήγηση για óλες τις παραπάνω περιοχές, της ανώτατης νέας παράτασης, που προβλέπει η παραπάνω διάταξη και σας παρακαλούμε θερμά να προβείτε σε έκδοση αποφάσεων παράτασης, για άλλους έξι μήνες, της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για óλες τις περιοχές, που κτηματογραφούνται.  "καταλήγει ανακοίνωση-έκκληση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ιωαννίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]