ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σωμ.Συνταξιούχων Ν.Ιωαννίνων:Φέρτε μας πίσω όλα όσα μας κλέψατε ...


Ο πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά χρησιμοποιεί το ψέμα και την κοροϊδία ενόψει και των εκλογών, τη στιγμή που παραμένει άθικτο και ενισχυμένο όλο το πλαίσιο που τσακίζει το λαό. Από κοντά και ο Τσακαλώτος με το ΕΚΑΣ.
Τους έπιασε ο πόνος λίγο πριν τις εκλογές ή προσπαθούν να μας κλέψουν πάλι την ψήφο και μετά να συνεχίσουν το αντιλαϊκό βιολί τους;
Δε θα τους κάνουμε τη χάρη, θα τιμωρήσουμε και το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και όσους τσακίζουν τη ζωή μας για να στηρίξουν τα κέρδη των εκμεταλλευτών των εργαζομένων και του λαού.
Η κυβέρνηση κάτω και από την πίεση των αγώνων μας (160 κινητοποιήσεις συνταξιούχων το 2018 πανελλαδικά και συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα) ανακοίνωσε την απόδοση 800 εκατομμυρίων ευρώ σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους. Αυτό σημαίνει ότι το μέσο ποσό αντιστοιχεί στα 317 ευρώ και σίγουρα δεν πρόκειται για «13η σύνταξη», όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι από τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, πολύ πάνω και από τις απαιτήσεις των δανειστών, από τις περικοπές και την άγρια φορολογία, οι κόποι και το αίμα μας και θέλουν με περίσσιο θράσος να τους πούμε και ευχαριστώ.
Είναι σε πλήρη ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου, νόμος - λαιμητόμος που, στα χνάρια των προηγούμενων, θεσμοθέτησε την οριστική κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, πετσόκοψε τις νέες συντάξεις και κατάργησε το ΕΚΑΣ κόβοντας το ποσό των 900 εκατομμυρίων σε ετήσια βάση για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Από το 2016 που ψηφίστηκε μέχρι το τέλος του 2019 αφαιρεί από τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους πάνω από 8 δισ. ευρώ! Δηλαδή 10 φορές παραπάνω από τα 800 εκατ. ευρώ που διαφημίζει η κυβέρνηση ως «αλλαγή πολιτικής»!
Οι δεσ
μεύσεις τους για τα επόμενα 50 τουλάχιστον χρόνια τους διαψεύδουν: οι δαπάνες για τις συντάξεις θα μειωθούν από το 17,3% του ΑΕΠ το 2016 στο 13,4% το 2020 και οι συντάξεις θα βρίσκονται συνεχώς στη μέγγενη των περικοπών. Από το 2025 και μετά, η κρατική χρηματοδότηση θα καλύπτει μόνο την εθνική σύνταξη (4,8% του ΑΕΠ), ενώ «οι εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών (που προκύπτουν πάλι από τη δουλειά των εργαζομένων) θα αντιπροσωπεύουν όλες τις εισφορές του συστήματος από το 2026 και μετά».
Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν βελτιώνουν τη θέση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αλλά μόνο «χρυσώνουν το χάπι» της πολιτικής που εντείνει την επίθεση στο Ασφαλιστικό, με μικρότερο εισόδημα για τους συνταξιούχους, επιπλέον επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.
Από την άλλη μεριά ενισχύει την μεγαλοεργοδοσία με νέες εισφοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις και της δίνει όλο και πιο φτηνούς εργαζόμενους ενισχύοντας με κάθε τρόπο το αντεργατικό πλαίσιο. Μειώνει τη φορολογία στο κεφάλαιο και ειδικά για τους εφοπλιστες και μειωμένη και εθελοντική.
Από εδώ και κάτω θα πάρω κάποια να τα προσθέσω στα παραπάνω… Δες και πες μου…
Συνεχίζουμε τον αγώνα
Για αποκατάσταση ΟΛΩΝ των απωλειών
Για απόδοση ολόκληρης της 13ης και 14ης σύνταξης
Για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας
Στις επερχόμενες εκλογές για ευρωβουλή, τοπικές και περιφερειακές,  κριτήριο ψήφου των συνταξιούχων δεν μπορεί να είναι οι προεκλογικές παροχές ψίχουλα του τύπου σου παίρνω 100, σου επιστρέφω ένα και πρέπει να λέω και ευχαριστώ!
Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η στάση  των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο, σε Δήμους, περιφέρειες  απέναντι στα αιτήματά μας.
Να μη μας διαφεύγει ότι τα περιορισμένα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι αποτέλεσμα των ανυποχώρητων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν ακόμα πιο δυναμικά και μαζικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.
Παίρνουμε και το παραμικρό που πετυχαίνουμε, δεν το χαρίζουμε, είναι δικό μας.
Δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω.
Δεν συμβιβαζόμαστε με την λογική του μικρότερου κακού.
Απαιτούμε ΟΛΑ όσα με κόπους και πολλές φορές με αιματηρούς αγώνες κατακτήσαμε.
Η δήθεν 13η σύνταξη είναι στάχτη στα μάτια, είναι το άλλοθι, είναι, το τυράκι στη φάκα για υποκλοπή της ψήφου των συνταξιούχων για να εξασφαλισθεί η ίδια αντιλαϊκή-αντισυνταξιουχική πολιτική. Δηλαδή η διατήρηση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Η πολιτική που εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Την ώρα που η Κυβέρνηση δίνει ψίχουλα στους συνταξιούχους, προκλητικά είναι τα μέτρα στήριξης του Κεφαλαίου. Απλόχερα χαρίζει στην εργοδοσία φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, φτηνό εργατικό δυναμικό, βορά στα εργατικά κάτεργα με θανατηφόρα πολλές φορές ατυχήματα, με δουλειά ως το θάνατο, με αυξημένες εργατικές εισφορές και κάθε μέρα μειωμένες παροχές.
Οι επερχόμενες εκλογές είναι η ευκαιρία για να βάλουμε την σφραγίδα μας.
Να καταδικάσουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που διαχρονικά και ιδιαίτερα στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης ευθύνονται για την απώλεια των κεκτημένων μας.
Να αναδείξουμε στην Ευρωβουλή σε δήμους, περιφέρεια, δυνάμεις που υπερασπίζονται τα αιτήματά μας.
Να ανοίξουμε το δρόμο για αλλαγή πολιτικής που το πάνω χέρι θα έχουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Και σ' αυτή την πάλη να βάλουμε την δική μας σφραγίδα για ικανοποίηση των αναγκών μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα
Και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι αυτές οι περικοπές αγγίζουν τα 63 δισ. ευρώ. Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε και είμαστε στις επάλξεις του αγώνα για αυτό.
Δεν μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε πως και οι δυο τους, υπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους, γι’ αυτό από κοινού ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, διατηρούν τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους έως το 2060.
Μαζί ψηφίζουν το 90% των μέτρων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη γενίκευση της εργασιακής ζούγκλας, την κατάργηση της απεργίας, την απελευθέρωση των απολύσεων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν με τα παραμύθια της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο δρόμος του αγώνα για την απόκρουση και την ανατροπή αυτών των πολιτικών, που καθορίζονται από την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, είναι μονόδρομος, απαιτεί κίνημα αποφασιστικό, ισχυρό, ικανό. Είναι αγώνας επιβεβλημένος και φυσικά μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών οι πολιτικές αυτές πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και καταδίκης για όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ.
Δεν μπορεί ο εργάτης να ψηφίζει ότι και οι μεγαλοεργοδότες. Γι’ αυτό σ’ αυτές τις εκλογές να στηρίξουμε δικούς μας ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στους αγώνες, για να μη φορτωθεί ο λαός τα βάρη της κρίσης. Δεν «τσίμπησαν» στις αυταπάτες «της αριστερής διαχείρισης». Που στην τελική είναι αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών.
Αν δε γίνει αυτό και οι εργάτες σκορπίσουν την ψήφο τους στους εκμεταλλευτές τους, τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Θα μεγαλώσει σε τμήματα εργαζομένων η απογοήτευση και η ηττοπάθεια.
Έχουμε πείρα, μπορούμε να δρομολογήσουμε εξελίξεις. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Εμείς οι πολλοί δημιουργούμε τον πλούτο, μπορούμε να γίνουμε αφέντες του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]