ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[Ήπειρος]Δήμος Ιωαννιτών:Καθολική εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Δήλωση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων σε σχέση με την ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», δηλώνει τα εξής:
«Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης ανακοίνωσε χθες ότι ξεκινάει η πρώτη φάση του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» σε 30 επιλεγμένους Δήμους της χώρας.
Πρόκειται στην ουσία για αλλαγή ονόματος του «Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος» το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 Δήμους – ένας εκ των οποίων ήταν ο Δήμος Ιωαννιτών - και θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του σε όλους τους Δήμους από 1/4/2016, όπως προβλέπονταν.  
Δεν αντιλαμβανόμαστε ποιά ήταν η αναγκαιότητα μιας δεύτερης πιλοτικής εφαρμογής του ίδιου προγράμματος, όταν το Υπουργείο έχει στη διάθεση του όλα τα αναγκαία συμπεράσματα.
Η  θέση μας είναι σαφής: Καθολική εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» σε όλους τους Δήμους της χώρας. 
Δεν έχει κανένα νόημα να συγκρίνουμε με αριθμούς, κριτήρια, ποσοστά και αλγόριθμους τη δυστυχία που βιώνουν οι άνθρωποι σε όποιο Δήμο κι αν ανήκουν.  Δυστυχώς η κρίση που βιώνει η χώρα, οδηγεί σε δραματικά ποσοστά ακραίας φτώχειας την κοινωνία και δεν δικαιολογείται ούτε και η παραμικρή καθυστέρηση στην εφαρμογή του οποιουδήποτε προγράμματος μπορεί να προσφέρει μια ανακούφιση στο συνάνθρωπο που δοκιμάζεται.
Περίπου 10.000 συμπολίτες μας ήταν οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος στο Δήμο Ιωαννιτών, στην  πρώτη πιλοτική υλοποίηση του προγράμματος που αναγνωρίστηκε ως υποδειγματική στην αξιολόγηση που έγινε. 
Σε αυτούς τους 10.000 συμπολίτες μας θα πρέπει να απαντήσει σαφώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, γιατί δεν προχωράει στην καθολική εφαρμογή ενός προγράμματος που άλλαξε μόνο στο όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]