[Ελλάδα]Προσποιούμενοι τους λογιστές εξαπατούσαν ανυποψίαστους ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων προσποιούμενοι τους λογιστές

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί και αναζητούνται οι συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν ένδεκα (11) περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, προσποιούμενοι τους λογιστές.

Στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό σπείρας δραστών που εξαπατούσαν ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους λογιστές, στις 27-5-2016 αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), εντόπισαν στην περιοχή του Ζωγράφου, δύο (2) ημεδαπούς ηλικίας 19 και 25 ετών, επιχείρησαν να τους ελέγξουν, πλην όμως αυτοί διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο ανωτέρω μαζί με τους συνεργούς τους, από τον περασμένο Ιούνιο είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι τους λογιστές, έπειθαν ανυποψίαστους υπερήλικες να τους επιτρέψουν την είσοδο στην οικία τους και να τους παραδώσουν χρηματικό ποσό, προκειμένου να τακτοποιήσουν στην εφορία οικονομικές εκκρεμότητες συγγενικού τους προσώπου.

Σε μερικές εκ των περιπτώσεων, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τα θύματα, άλλο μέλος της σπείρας εισέρχονταν στην οικία και αφαιρούσε χρήματα, χρυσαφικά και τιμαλφή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί ένδεκα (11) περιπτώσεις, ενώ το οικονομικό όφελος από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα υπολογίζεται στο ποσόν των -12.500- ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]