ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Βραβείο στον πρόσφυγα που κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στο ΤΕΙ Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών

«Δραπέτευσε» από την Αφρική τον Νοέμβριο του 2011, και χρόνια μετά, ο Ζυλιέν, από την ασφάλεια της Ελλάδας, κατάφερε να εισαχθεί στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πειραιά με 18.500 μόρια. Ο νεαρός πρόσφυγας, βραβεύτηκε από τον σύλλογο υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, το σύλλογο των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και την Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, βραβεύονται τα παιδιά του συλλόγου των υπαλλήλων του υπουργείου, που εισήχθησαν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Με αφορμή τη βράβευσή του, ο Ζυλιέν έκανε μια αναδρομή και μίλησε για το δικό του προσωπικό αγώνα στη νέα πατρίδα του, όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Ελλάδα. «Η κοινωνία με δέχεται και έχω μπει ήδη στην ελληνική κουλτούρα και τον ελληνικό πολιτισμό και θέλω να προχωρήσω να κάνω κάτι, για να μπορέσω να βοηθήσω τους ανθρώπους που με πήραν στην αγκαλιά τους» ανέφερε ο Ζυλιέν. Εκφράζοντας τη χαρά του, ο Ζυλιέν θέλησε να αφιερώσει το βραβείο του «σε όλα τα παιδιά που έχουν χάσει και χάνουν τις ζωές τους στο δρόμο και στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να βρουν την ειρήνη».

Τον Ζυλιέν συνεχάρη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος δήλωσε ότι αυτή η βράβευση είναι μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για ανθρώπους που φεύγουν από την πατρίδα τους και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον. «Έτσι, πρέπει να είναι η Ελλάδα, μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους. Πάντα, έτσι, ήταν οι Έλληνες, φιλόξενοι» σημείωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είπε: «Θεωρούμε αυτό το παιδί ένα από τα δικά μας παιδιά. Γι' αυτό το βραβεύουμε, μαζί με τα παιδιά των συναδέλφων, που μπήκαν στα πανεπιστήμια και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γενικότερα. Έκανε μια μεγάλη υπέρβαση. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που είναι ένας από εμάς, ένα από τα παιδιά μας».

Την ικανοποίησή της για τη βράβευση του Ζυλιέν εξέφρασε και η Ελβίρα Κούρκουλου, πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας, παράλληλα ότι η βράβευση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα. Όπως υπογράμμισε, η βράβευση έγινε, μετά από πρωτοβουλία των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Προστασίας της Οικογένειας της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, ευχόμαστε καλή τύχη και καλή συνέχεια στις σπουδές του Ζυλιέν. Ευχόμαστε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο δρόμο της προσφυγιάς να έχουν καλή τύχη, όπως έχει ο Ζυλιέν» κατέληξε η κα Κούρκουλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Είναι πράγματι δύσκολοι καιροί. Πέντε χρόνια μιζέριας, πέντε χρόνια εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών, έχουν δημιουργήσει πολλά αδιέξοδα. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Αυτοί που θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι όλοι είναι ίδιοι είναι πάντα εχθροί της δημοκρατίας. Γιατί, αν είναι όλοι ίδιοι, δεν υπάρχουν υπεύθυνοι και, αν όλοι είναι ίδιοι, δεν υπάρχει ελπίδα. Καλό είναι να διαβάσουμε το ασφαλιστικό. Το βλέπουν πολύ "έκτρωμα", γιατί το βλέπουν σε ένα παραμορφωμένο καθρέφτη. Θα θέλαμε να ακούσουμε προτάσεις. Χρειαζόμαστε την κριτική, την αυστηρή κριτική, χρειαζόμαστε, όμως και τη δικαιοσύνη».
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]