Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Η σημερινή ημέρα, 20η Νοεμβρίου, έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως «Ημέρα του Παιδιού», μια ημέρα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία την εποχή αυτή που η πατρίδα μας κι η πόλη μας διέρχεται μια βαριά οικονομική, ψυχολογική και ηθική κρίση.
Τα παιδιά αποτελούν μια από τις πιο ευαίσθητες ομάδες των κατοίκων του Δήμου μας κι η κρίση αυτή τα επηρεάζει καθημερινά όχι μόνο σε υλικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο, γι’ αυτό και η ευθύνη των αρμοδίων φορέων της Δημοτικής Αρχής είναι ακόμη πιο βαριά ώστε να τα προστατεύσουν από τις συνέπειες της κρίσης αυτής κατά τον καλύτερο, το δυνατόν, τρόπο.
Η δημιουργία και η συντήρηση των σχολείων και των άλλων κοινωνικών δομών εκπαίδευσης και φύλαξης των παιδιών δυστυχώς δεν επαρκεί από μόνη της. Σε δύσκολες εποχές σαν την σημερινή, ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες, να διεκδικήσει σχετικά προγράμματα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, να οργανώσει και να συντονίσει ομάδες και κινήσεις πολιτών – εθελοντών και να αναμορφώσει τις δομές του ώστε να μπορέσει να παρέχει ακόμη και στις πιο ενδεείς οικογένειες τα μέσα που θα τους επιτρέψουν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση και εκπαίδευση στα παιδιά τους.
Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» προτρέπουμε επιπλέον τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε εθελοντικές ομάδες και πρωτοβουλίες υπέρ της βελτίωσης της ζωής των παιδιών της πόλης μας, ακόμη και να αναλάβουν οι ίδιοι σχετικές πρωτοβουλίες, γιατί σε μια περίοδο κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα πρέπει να εκδηλώνεται με τον ευρύτερο, το δυνατόν, τρόπο.
«Τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου
Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής για τη Ζωή.

Μπορείς να δίνεις μια στέγη στο σώμα τους, αλλά όχι και στις ψυχές τους
Αφού οι ψυχές τους κατοικούν στο σπίτι του αύριο
που εσύ δεν πρόκειται να επισκεφτείς ούτε και στα όνειρά σου».

Χαλίλ Γκιμπράν ( Λιβανέζος ποιητής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]