(ΚΟΣΜΟΣ) Caritas: «Το 6% των Ισπανών ζει με 307 ευρώ τον μήνα»

 αριθμός των Ισπανών που ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας έχει διπλασιαστεί από το 2008, οπότε ξέσπασε η οικονομική κρίση, κι έφτασε τα 3 εκατομμύρια σε μια χώρα που μετρά 47 εκατομμύρια κατοίκους, ανακοίνωσε η καθολική μη κυβερνητική οργάνωση Caritas.
Ένας αριθμός πολιτών που υπερβαίνει το 6% των Ισπανών ζει με 307 ευρώ ή λιγότερα το μήνα, δηλαδή κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας.

Γενικά το ποσοστό των φτωχών ανθρώπων είναι αυξημένο. Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας (INE), σχεδόν το 13% των νοικοκυριών στη χώρα δήλωσε το 2012 ότι δεν του αρκεί το εισόδημά του για να καλύψει τις ανάγκες του μέχρι το τέλος του μήνα.
Συχνά η φτώχεια γίνεται μια χρόνια κατάσταση, προειδοποιεί η Caritas, επισημαίνοντας ότι το ένα τρίτο του 1,3 εκατομμυρίου ανθρώπων που βοηθούσε το 2012 λάμβανε βοήθεια από τη μη κυβερνητική οργάνωση για περισσότερα από τρία χρόνια.
Η έκθεση της οργάνωσης αναφέρει ότι κύρια αιτία της φτώχειας στην Ισπανία είναι το αυξημένο ποσοστό ανεργίας, που φτάνει το 26%, και οι μειώσεις στα κοινωνικά επιδόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]