Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία της Θάτσερ
Η κηδεία της "Σιδηράς Κυρίας" θα τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Θα της αποδοθούν στρατιωτικές τιμές αλλά δεν θα έχει την επίσημη κηδεία που επιφυλάσσεται σε αρχηγό του κράτους ή σε μεγάλες προσωπικότητες του δημόσιου βίου, μετά από τη σχετική έγκριση της βασίλισσας και του Κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οικογένειας, η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν επιθυμούσε κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους, ούτε να εκτεθεί η σορός της δημοσίως. Ο ίδιος δήλωσε ότι "δεν επιθυμούσε την πτήση στρατιωτικών αεροσκαφών στη διάρκεια της κηδείας, γιατί το θεωρούσε σπατάλη χρημάτων".
Κεν Λόουντς: Βγάλτε σε μειοδοσία την κηδεία
Ο βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουντς σχολιάζοντας το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ έκανε λόγο για την πιο καταστροφική πρωθυπουργό και συγχρόνως την πιο διχαστική στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας. "Μαζική ανεργία, κλείσιμο εργοστασίων, καταστροφή κοινοτήτων-αυτή είναι η κληρονομιά της. Ήταν μαχητής και είχε εχθρό τη βρετανική εργατική τάξη. Εξαιτίας των πολιτικών που ξεκίνησε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το σημερινό χάλι" ανέφερε μεταξύ άλλων και πρότεινε να τιμηθεί η μνήμη της με ιδιωτικοποίηση της κηδείας της. "Ας την βγάλουμε σε μειοδοσία, ας δεχθούμε τη χαμηλότερη προσφορά- Αυτό θα ήθελε και η ίδια" κατέληξε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.