ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πόσο “Πράσινο” είναι το Προϊόν; Το λέει το Bar Code!

Πόσο “πράσινο” είναι το προϊόν που αγοράζουμε; Το bar code θα μιλήσει!
Η γαλλική οργάνωση Noteo δημιούργησε μια διαδικτυακή βάση δεδομένων που επιτρέπει στους καταναλωτές να αξιολογήσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των προϊόντων που αγοράζουν, βαθμολογώντας τα σε μια πράσινη κλίμακα αξιολόγησης. Η βάση αυτή έχει “φακελωμένα” 45.000 προϊόντα.Αρκεί μόνο να σκανάρετε το bar code του προϊόντος σε μια ειδική εφαρμογή για smartphones ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Noteo. Τα προϊόντα περιλαμβάνουν σαμπούνια, σαμπουάν, αναψυκτικά, τυριά και άλλα τρόφιμα.

Ο επικεφαλής Noteo ισχυρίζεται πως η οργάνωσή του χρησιμοποιεί περίπου 400 κριτήρια πριν αποφασίσει για την αξιολόγηση ενός προϊόντος. Τη λίστα έχουν καταρτίσει ένας τοξικολόγος, ένας διατροφολόγος και ένας ειδικός πάνω στον κύκλο ζωής των προϊόντων, ενώ αποφάσεις λαμβάνει μια επιστημονική επιτροπή που αποτελείται από 10 μέλη και άνω.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, η Noteo υποστηρίζει πως είναι απόλυτα εφικτό για τον μέσο καταναλωτή να βελτιώσει τον αντίκτυπο των προϊόντων που αγοράζει πάνω στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ξοδεύοντας τα ίδια χρήματα.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ελπίζουν ότι υπηρεσίες όπως αυτές που παρέχει η Noteo θα δώσουν το κίνητρο στις επιχειρήσεις να γίνουν πιο “πράσινες”. Η πρόσβαση στη βάση δεδομένων είναι δωρεάν και η Noteo ευελπιστεί ότι θα προσθέσει σε αυτή ακόμα 45.000 προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]