Νέα αυστραλιανή «εκστρατεία» κατά του καπνίσματος

Νέο πενταετή πόλεμο κατά του καπνίσματος σχεδιάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας στην προσπάθειά της να μειώσει τον αριθμό των καπνιστών κατά ένα ακόμα εκατομμύριο.

Η νέα αντικαπνιστική εκστρατεία προβλέπει τη μείωση των ουσιών που κάνει τα τσιγάρα να μυρίζουν καλύτερα, αρωματίζοντας τον καπνό, θεσπίζοντας νέους κανονισμούς, που να περιορίζουν τις σκηνές που δείχνουν ηθοποιούς να καπνίζουν στις κινηματογραφικές ταινίες και επιβολή νέων «αστρονομικών» φόρων στα τσιγάρα, που για πολλούς καπνιστές θα τα κάνουν απλησίαστα.



Παράλληλα, θα απαγορευτεί η διάθεση τσιγάρων με εκπτώσεις, ενώ θα μειωθούν δραματικά και οι άδειες στα καταστήματα που θα μπορούν να πωλούν τσιγάρα στους καπνιστές.

Οι καπνοβιομηχανίες, επίσης, θα υποχρεούνται μελλοντικά να δηλώνουν πόσα χρήματα διαθέτουν για τη διαφημιστική προώθηση των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, οι καπνιστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για νέες αυξήσεις της φορολογίας στα προϊόντα του καπνού, ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η τιμή των τσιγάρων θα ξεπεράσει τα 20 δολάρια ανά πακέτο.

Στη νέα αντικαπνιστική εκστρατεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα συμμετέχουν και οι πολιτειακές κυβερνήσεις.

Μέχρι σήμερα οι καπνοβιομηχανίες ήταν ελεύθερες να χρησιμοποιούν διάφορες ουσίες που αύξαναν την εξάρτηση των καπνιστών στον καπνό και έκαναν τα τσιγάρα έκαναν τα τσιγάρα πιο ελκυστικά.

Για να καταφέρει η κυβέρνηση να θέσει υπό έλεγχο το κάπνισμα θα περιορίσει σταδιακά τις πιο πάνω ουσίες και ιδιαίτερα αυτές που προκαλούν εξάρτηση στους καπνιστές.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]