LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Οι επιστήμονες εντοπίζουν το «αδύνατο σημείο» του Covid-19



Οι Yunjeong Kim και Kyeong-Ok "KC" Chang, ιολόγοι στο Κολλέγιο Κτηνιατρικής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κάνσας, έχουν δημοσιεύσει μια μελέτη που δείχνει μια πιθανή θεραπευτική θεραπεία για το COVID-19.
Οι παθογόνοι κορωνοϊοί αποτελούν μείζονα απειλή για την παγκόσμια δημόσια υγεία, όπως υποδεικνύεται από το οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, τον κοροναϊό ή τον SARS-CoV
Σύμφωνα με τη " Science Daily" οι ειδικοί εξέτασαν έναν θεραπευτικό παράγοντα έναντι του κορωνοϊού και διαπίστωσαν ότι το 3CLpro (C30 ενδοπεπτιδάση) είναι ένα απαραίτητο ένζυμο στην ανάπτυξη του ιού SARS-COV-2.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine, δηλώνει ότι αυτό το ένζυμο είναι αναστολέας πρωτεϊνάσης και εμποδίζει την αναπαραγωγή κορωνοϊού in vitro και βελτιώνει την επιβίωση σε ποντίκια μολυσμένα με MERS-CoV.
Αυτές οι πρωτεάσεις κορωνοϊού τύπου 3CL, γνωστές ως 3CLpro, είναι ισχυροί θεραπευτικοί στόχοι επειδή παίζουν ζωτικούς ρόλους στην αντιγραφή του κορωνοϊού.
Η μελέτη σε αρουραίους έδειξε ότι αυτός ο αναστολέας κορωνοϊού (3Clpro) εμπόδισε την επανεμφάνιση των κορωνοϊών MERS-CoV και SARS-CoV-2 σε ανθρώπους.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένας τέτοιος αντίκτυπος στο «αδύνατο σημείο» του ιού καθιστά δυνατό τον αποκλεισμό της αναπαραγωγής όχι μόνο του MERS, αλλά και του κορωνοϊού MERS-CoV και SARS-CoV-2.
Αυτά τα ευρήματα θα πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω ως πιθανή θεραπευτική αγωγή για τον κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]