Αγρυπνία για την Μεγαλόχαρη στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης ......Χρόνια πολλά ![βίντεο]

Παρακολουθήσατε σε απευθείας μετάδοση μέρος της Ιεράς Αγρυπνίας ,  χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη  Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης  κ.Ανδρέα, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης σε απόσταση αναπνοής  από την Βόρεια Ήπειρο .
Σημειώνεται ότι η ακριτική μητρόπολη Κονίτσης διοργάνωσε για 52η χρονιά την ιερή αγρυπνία στην οποία συμμετείχαν πιστοί από κάθε γωνιά της Ηπείρου.Σημειώνεται ότι  τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγιεινής .
Στο μήνυμά του για την μεγάλη γιορτή της Παναγιάς  ο σεβασμιόατος μητροπολίτης  Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης  Ανδρέας  μεταξύ άλλων σημειώνει:
"  H Θεοτόκος εκοιμήθη και έφυγε σωματικώς από την γη . Oμως, ούτε μία στιγμή δεν εγκατέλειψε τον κόσμον.
Οταν ζούσε στον κόσμο αυτόν έμενε στην αφάνεια, ακόμη και όταν ο Υιός του Θεού και ιδικός Της Υιός και Θεός, εδοξάζετο από τον λαό, ο οποίος ομολογούσε με ιερό θαυμασμό, «ότι προφήτης μέγας εγήγερται εν ημίν.
Στην Παναγιά η εκκλησία πλέκει τα ωραιότερα εγκώμια και της έχουν αφιερώσει μεγαλοπρεπείς ιερούς ναούς ,μοναστήρια θαυμαστά και ταπεινά εξωκκλήσια .
Άνδρες ,γυναίκες και παιδιά κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου υψώνουν τις καρδιές τους στον ουρανό και δέονται και παρακαλούν την Μεγαλόχαρη τόσο  για τα ατομικά τους ζητήματα, όσο και για τα γενικότερα προβλήματα, που ταλανίζουν τον κόσμο και την Ελλάδα μας, και, μάλιστα, για την αδικημένη Βόρειο Ἤπειρο. Η προσευχή, όπως μας βεβαιώνει ο Κύριος, είναι όπλο παντοδύναμο και ακαταμάχητο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]