ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Μια Μεγάλη Μέρα Για Το Νεοελληνικό Θέατρο Σκιών....Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης»

Στο Ελληνικό Ιωαννίνων στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» η Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 θα είναι μια μεγάλη μέρα για το νεοελληνικό θέατρο σκιών!
Στο χωριό των γλυπτών θα βρει τη θέση του ο αγαπημένος καμπούρης ήρωας των Ελλήνων. Ο Καραγκιόζης θα υψωθεί σε μια μεταλλική φιγούρα 3 μέτρων, για να αποτελέσει ζωντανό μνημείο της λαϊκής μας παράδοσης και τέχνης.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου σκιών ο Καραγκιόζης αποτυπώνει την σκιά του και λαμβάνει ισότιμη θέση ανάμεσα σε γλυπτά σύγχρονης τέχνης.
Ο Καραγκιόζης επιστρέφει στην Ήπειρο, στον τόπο όπου ξεκίνησε η διαδικασία ενσωμάτωσης του στο ελληνικό γίγνεσθαι. Η ηπειρώτικη σχολή του Καραγκιόζη του 19ου αιώνα προσέφερε νέες φιγούρες και παραστάσεις, κάνοντας το νεοελληνικό θέατρο σκιών να ξεχωρίσει από το οθωμανικό.
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» και η Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού σας προσκαλούν την Τετάρτη 12/8/2020 στις 7.30 μ.μ. στην εκδήλωση αποκάλυψης της μεταλλικής φιγούρας, που έχει σχεδιάσει ο Καραγκιοζοπαίχτης Δομτζίδης Απόστολος.
Το νεοελληνικό θέατρο σκιών ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και από το ύψος που του ταιριάζει.

Για την εκδήλωση έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]