Παγκόσμιο Γεωπάρκο Βίκου - Αώου UNESCO: Δίκτυα Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων & Εθελοντών στο Δήμο Κόνιτσας.


Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ-Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας, διοργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής 24/7/2020 στο Δημαρχείο Κόνιτσας ενημερωτική εκδήλωση προς τους επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά και γενικότερα όλους τους ενεργούς πολίτες της περιοχής με αντικείμενο τη δυνατότητα συνεργασίας και συμμετοχής τους στην από κοινού ανάδειξη του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Βίκου-Αώου UNESCO.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο  Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Εξάρχου Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος κ. Λαζογιάννης Άρης, καθώς και επαγγελματίες του τουρισμού και κάτοικοι της Κόνιτσας. Ο Δήμαρχος Κόνιτσας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Λαζογιάννης συνοπτικά αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης και ανάδειξης του Δήμου Κόνιτσας μέσα από την προβολή του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου γενικότερα, γεγονός που συνιστά και έναν σοβαρό λόγο να αγκαλιαστεί το Γεωπάρκο από την τοπική κοινωνία. 
Τα στελέχη της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., Γεωργία Κιτσάκη, Αριστοτέλης Σταγκίκας και Χαρητάκης Παπαϊωάννου, ανέπτυξαν το πλαίσιο λειτουργίας των Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO σε συνδυασμό με τις τρέχουσες δράσεις του Γεωπάρκου Βίκου – Αώου, καθώς επίσης και τη σημασία της εθελοντικής συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη και προώθηση του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου μέσα από τη σύσταση και λειτουργία δύο δικτύων: το Δίκτυο Εθελοντών και το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Επιχειρήσεων του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου.
Στη συνέχεια έγινε σύντομη παρουσίαση του έργου THEMA, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 και περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη τριών θεματικών διαδρομών, με ποικίλα αντικείμενα που αφορούν στον πολιτισμό, την υγεία-ευεξία, τα τοπικά προϊόντα αλλά και τη γεωλογία και το φυσικό περιβάλλον ευρύτερα. Η ανάπτυξη των διαδρομών γίνεται με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, «έξυπνων εργαλείων», όπως οι  εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία. Ακολούθως, ειδικός εξωτερικός συνεργάτης ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας της σχετικής εφαρμογής. Το πρωτοποριακό στοιχείο στην προκειμένη περίπτωση έγκειται στη δυνατότητα αλληλεπίδρασης των επιχειρήσεων και των χρηστών-επισκεπτών μέσω ενός παιχνιδιού (gamification) που αποδίδει εικονικές και φυσικές επιβραβεύσεις, τις οποίες θα μπορούν να καταχωρούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή των ενδιαφερομένων στα ανωτέρω δίκτυα παρέχονται στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου Βίκου- Αώου (www.vikosaoosgeopark.com).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]