ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΠΓΝΙ:Απολύουν επικουρική νοσηλεύτρια Covid χωρίς να αιτιολογήσουν τον λόγο απόλυσης

Ακόμη μια συνάδελφος συμβασιούχος, προστίθεται στους απολυμένους μετά από απόφαση του ΑΣΕΠ λόγω ένστασης. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, 4 ημέρες μετά την κοινοποίηση της απόλυσης, δεν της έχει γνωστοποιηθεί ακόμη η απόφαση του ΑΣΕΠ για να γνωρίζει ποιος ο λόγος της απόλυσης της και να μπορεί να ελέγξει πιθανό λάθος του ΑΣΕΠ, παρ ΄ότι έχει από την πρώτη ημέρα αιτηθεί την απόφαση του ΑΣΕΠ μέσω του δικηγόρου της. Θυμίζουμε ότι λάθος του ΑΣΕΠ,  οδήγησε προσωρινά τις 18 καθαρίστριες εκτός ΠΓΝΙ. Λάθος που το δικαστήριο αναγνώρισε και διέταξε την επιστροφή τους στην εργασία, 
Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την μη γνωστοποίηση της απόφασης του ΑΣΕΠ από την 6η ΥΠΕ καθώς η θέση της θα καλυφθεί από άλλον υποψήφιο άμεσα. Η καθυστέρηση αυτή εμποδίζει την συνάδελφο να ελέγξει την ορθότητα της απόφασης του ΑΣΕΠ και να υπερασπιστεί την θέση εργασίας της. 
Εντύπωση μας προκαλεί και η εκδήλωση «αδυναμίας» για επιτάχυνση της αποστολής της απόφασης του ΑΣΕΠ στην συνάδελφο, από τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ αλλά και από τον πρόεδρο του συλλόγου του ΠΓΝΙ και στενό συνεργάτη (κατά τις δημόσιες δηλώσεις του) του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, στους οποίους έγιναν παρεμβάσεις.
Η συνάδελφος προσλήφθηκε τον Μάρτιο με την ειδική πρόσληψη επικουρικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπηρέτησε σε κλινικές πρώτης γραμμής όπως η πνευμονολογική. Μετά  από 3 ολόκληρους μήνες η 6η ΥΠΕ επικαλείται έλεγχο του ΑΣΕΠ που θα έπρεπε να έχει γίνει τις πρώτες ημέρες της πρόσληψης. 3 ολόκληρους μήνες αντιμετώπισε τους κινδύνους της πανδημίας υπηρετώντας με αυταπάρνηση τους ασθενείς του ΠΓΝΙ. 3 μήνες μετά την απολύουν χωρίς να τις γνωστοποιούν τον λόγο.
Και αυτό το περιστατικό, αναδεικνύει τις τραγωδίες που βιώνουμε χιλιάδες συμβασιούχοι στα νοσοκομεία. Μαζί με το άγχος και την ανασφάλεια της εύρεσης εργασίας, την αγωνία για την  λήξης της σύμβασης, την ομηρία και την αξιοποίηση μας με τον πιο «ευέλικτο» τρόπο από τις διοικήσεις των νοσοκομείων για κάλυψη κενών, προστίθεται και η παραβίαση του δικαιώματος μας να γνωρίζουμε τις αποφάσεις που μας αφορούν, για να μην μπορούμε να αντιδράσουμε.
Θα μπορούσανε όλοι όσοι περιμένουνε μια ευκαιρία στις λίστες της ΥΠΕ να βρούνε δουλειά και να σταματήσει η αλληλοσφαγή για μια θέση προσωρινής εργασίας. 25000 είναι μόνο οι επίσημες κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία. Εμπόδιο μένει μόνο η πολιτική που θέλει φτηνό, αναλώσιμο και φοβισμένο προσωπικό και στα δημόσια νοσοκομεία.
Συναδέλφισσες-οι,   επενδύουν στον φόβο και στην σιωπή μας. Θεωρούν τις ζωές και τα όνειρά μας αναλώσιμο υλικό. Μας αντιμετωπίζουν συχνά σαν αδύναμους, που δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες μας. Εκτιμούν ότι είμαστε σκόρπιοι και αδύναμοι να υπερασπιστούμε συλλογικά τα δικαιώματα και τις ζωές μας. 
Είναι γελασμένοι. Είναι στο χέρι μας να τους αποδείξουμε ότι εκτός από αναγκαίοι για την λειτουργία του ΕΣΥ, είμαστε και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το αναφαίρετο δικαίωμα μας για μόνιμη, σταθερή εργασία με δικαιώματα.

                                  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΓΝΙ             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]