ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ενότητα Πολιτών:Ανακόλουθη και αντιδημοκρατική η Δημοτική Αρχή στο θέμα της αναβάθμισης του οδοφωτισμού



Την ανακολουθία λόγων και πράξεων καθώς και το πλήρως αντιδημοκρατικό τρόπο άσκησης της εξουσίας εκ μέρους της «Νέας Εποχής» αλλά και των συμπραττουσών παρατάξεων που αποτελούν τη Δημοτική Αρχή εξέθεσε με την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.
Στην τοποθέτησή του ξεκίνησε θυμίζοντας ότι προεκλογικά ο σημερινός Δήμαρχος δεν έκανε καμία αναφορά στο πρόγραμμά του για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού, περιέργως πως όμως η πρώτη απόφαση που έλαβε πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του ήταν να ακυρώσει το διαγωνισμό που στήθηκε με μεγάλο κόπο και γνώση από τις υπηρεσίες, μαζί φυσικά με τους άβουλους εταίρους του  στην εξουσία, οι οποίοι την προηγούμενη δημοτική περίοδο είχαν υπερψηφίσει τη διενέργεια του διαγωνισμού.
«Αλήθεια πότε πρόλαβε να αποκτήσει τη γνώση που απαιτείται για να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια; Οι συμπράττουσες δυνάμεις, αναθεώρησαν φαίνεται κι αυτές μέσω επιφοίτησης; Αλλιώς δεν εξηγείται πως μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα κατέκτησαν κι αυτές τη νέα γνώση ώστε να συμφωνήσουν στις αποφάσεις ακύρωσης του διαγωνισμού, ο οποίος σημειωτέον προοριζόταν να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, την μοναδική μέθοδο δηλαδή με μηδενικό κόστος για το Δήμο», είπε αρχικά, για προσθέσει ότι το αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων εκ μέρους του συνόλου της Δημοτικής Αρχής στέρησε από το Δήμο μια παρέμβαση που σήμερα, ένα χρόνο μετά, θα είχε ολοκληρωθεί και οι πολίτες θα απολάμβαναν τόσο την ποιοτική αναβάθμιση του φωτισμού όσο και την εξοικονόμηση των πόρων που θα πήγαινε 100% στα ταμεία του Δήμου.
Στη συνέχεια κατέρριψε το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής περί «μηδενικού κόστους» με τη δική της μέθοδο, τονίζοντας ότι εντέχνως αποκρύπτει πως τα ανταποδοτικά τέλη που θα εισπράττονται από τους πολίτες προορίζονται για την αποπληρωμή του εργολάβου και όχι για έργα και υπηρεσίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.
Ο κ. Μπέγκας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα θέματα δημοκρατίας που κατέλυσε ουσιαστικά η Δημοτική Αρχή με τις αποφάσεις της για το συγκεκριμένο έργο.
«Χλευάζετε τη Δημοκρατία και γίνεστε επικίνδυνοι. Περιφρονείτε τις αποφάσεις του κυρίαρχου συλλογικού οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία αιδώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας και συνέχισε: «Αρχικά, χρησιμοποιώντας και φιλικά προς εσάς μέσα, προωθήσατε απόψεις για ανίερες συμμαχίες της αντιπολίτευσης και για παρατάξεις που δήθεν θέλουν να αφήσουν το Δήμο στο σκοτάδι, λες και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν αισθανόμαστε υπεύθυνες απέναντι στους πολίτες, καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις. Στη συνέχεια εκμεταλλευτήκατε στο έπακρο τα νομοθετήματα της κυβέρνησης που καταλύουν τη δημοκρατία, χωρίς να σας περάσει ούτε μια στιγμή από το μυαλό να προσέλθετε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για να οικοδομήσουμε τη βέλτιστη λύση. Αντιθέτως περιφρονήσατε το κοινό αίτημα των παρατάξεων, το οποίο βασίζεται στη διάθεση για συναίνεση, για τη σημερινή συνεδρίαση και σπεύσατε προκλητικά σε πρωθύστερο χρόνο  να πάρετε απόφαση σε ένα κατώτερο συλλογικό όργανο, την οικονομική επιτροπή».
Κλείνοντας ο κ. Μπέγκας προειδοποίησε τη Δημοτική Αρχή ότι μετά από αυτές τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις της ο δρόμος της δικαιοσύνης είναι ανοιχτός για να καταλήξει λέγοντας τα εξής:
«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη των πράξεών μας.
Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας.
Μοναδικό μας κριτήριο είναι το συμφέρον των Γιαννιωτών.
Μοναδικός μας κριτής είναι ο Γιαννιώτικος λαός.
Απαιτούμε την απόσυρση της λεόντειας προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου η οποία δεν προασπίζει τα συμφέροντα των δημοτών».

***
Την κεντρική εισήγηση επί του θέματος (επισυνάπτεται) έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Γιωτίτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων στηλίτευσε την απουσία των μελετών που υποτίθεται ότι θα παρουσίαζε η Δημοτική Αρχή στην συνεδρίαση, ενώ κατέδειξε με πραγματικά στοιχεία την ασύμφορη για το δήμο και τους πολίτες μέθοδο που έχει επιλέξει η Δημοτική Αρχή να προσχωρήσει το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]