LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Τα Οπωροφόρα της Αθήνας....στο Θερινό Σινεμά

Θερινό Σινεμά
Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
Τα Οπωροφόρα της Αθήνας

Την ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Τα Οπωροφόρα της Αθήνας» (2010, Διάρκεια: 97') προβάλλει το Θερινό Σινεμά του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 21:30, στην αυλή του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής». 
Πρωταγωνιστούν: Λευτέρης Βογιατζής, Νίκος Κουρής, Αλεξία Καλτσίκη.
Μια αλλιώτικη Αθήνα ξεπροβάλλει μέσα από τον κινηματογραφικό φακό του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ο σκηνοθέτης μάς «ξεναγεί» στα χρώματα, στα αρώματα και τις γεύσεις της πόλης που συνήθως προσπερνάμε βιαστικοί. Με αυτή την ταινία ολοκληρώνεται η άτυπη τριλογία του Παναγιωτόπουλου για την Αθήνα που είχε ξεκινήσει με το «Πεθαίνοντας στην Αθήνα» και το «Delivery». Η ταινία βασίζεται στο πεζογράφημα του Σωτήρη Δημητρίου «Τα Οπωροφόρα της Αθήνας».
Υπόθεση
Ένας συγγραφέας, κλεισμένος στο σπίτι του, γράφει για έναν αλαφροΐσκιωτο νεαρό, ο οποίος περιφέρεται στην Αθήνα και δοκιμάζει τα φρούτα της. Πρόκειται για έναν κινηματογραφικό ύμνο στις ξεχασμένες ωραίες γωνιές μιας γκρίζας πόλης που επιφυλάσσει εκπλήξεις σε αυτόν που θα την περπατήσει: στο Κολωνάκι επιβιώνουν ακόμη γλυκά σύκα, στο Φάληρο ρόδια και μανταρίνια, στην παραλιακή φραγκόσυκα, ενώ σε όλους τους δρόμους υπάρχουν διάσπαρτες μουριές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]