Ενότητα Πολιτών: Απούσα από τα «μεγάλα», ανεπαρκής στα «μικρά» ζητήματα του τόπου η Δημοτική Αρχή



Σε θέματα υπερτοπικού χαρακτήρα με τα οποία ο δήμος Ιωαννιτών, ο δήμος της πρωτεύουσας της Ηπείρου, θα έπρεπε να ασχοληθεί και να διαμορφώσει συγκεκριμένες προτάσεις, αναλαμβάνοντας έγκαιρα πρωτοβουλίες σε μια λογική συνένωσης δυνάμεων του τόπου για τη διεκδίκησή τους, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

Ιόνια οδός – φυσικό αέριο
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπέγκας ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να εκφράσει δημόσια, αν έχει, μια ξεκάθαρη άποψη για τις εξελίξεις γύρω από τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, μετά την ανάληψη της ευθύνης για την ολοκλήρωσή του από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Παράλληλα, εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί υπεύθυνα και ενημερώνεται για τις εξελίξεις σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στα Γιάννενα.
«Μπορείτε να μας ενημερώσετε υπεύθυνα αν έχετε γνώση των εξελίξεων;
Συμφωνείτε με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν αποφασιστεί από τους αρμόδιους φορείς σε σχέση με την τροφοδοσία των Ιωαννίνων με φυσικό αέριο;
Συμφωνείτε με τους προβλεπόμενους εν δυνάμει πελάτες που εμφανίζονται από τους σχεδιασμούς των αρμόδιων φορέων του κράτους;
Θεωρείτε ότι επαρκούν οι προβλεπόμενες συνδέσεις για τις ανάγκες του Δήμου;», ήταν μερικά από τα καίρια ερωτήματα που έθεσε ο κ. Μπέγκας.
Ο ίδιος θύμισε ότι η δική του Δημοτική Αρχή είχε εκφράσει ευθέως την αντίθεσή της, τόσο για τον χρονικό προγραμματισμό έλευσης του φυσικού αερίου στα Γιάννενα, όσο και για τον προβλεπόμενο αριθμό συνδέσεων, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεκδίκηση των πραγματικών αναγκών της Ηπείρου για πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια, την συνένωση δυνάμεων όλων των φορέων της περιοχής, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να ακολουθήσει το δικό της παράδειγμα.

Για το λιμναίο ταμείο
Ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που έλαβε ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ., Γιώργος Αμυράς, σε σχέση με την ίδρυση Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου.
«Θα παρακολουθήσετε αυτή την πρωτοβουλία του κ. Αμυρά για την οποία, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, πήρε τη σκυτάλη από τη δική μας δημοτική αρχή; Ενδιαφέρεστε για την ίδρυση αυτού του Ταμείου;», σημείωσε ο κ. Μπέγκας, για να προσθέσει:
«Που είναι το ενδιαφέρον σας, που είναι οι πρωτοβουλίες σας για τη θεσμοθέτηση του Προεδρικού Διατάγματος της λίμνης Παμβώτιδας; Έχετε σχέδιο για τις απαραίτητες δράσεις που χρειάζονται να γίνουν άμεσα για τη σωτηρία της Λίμνης; Έχετε καταλάβει ότι πρέπει να αναδείξετε τη σωτήρια της Παμβώτιδας σε εθνικό ζήτημα;»

Για το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος
Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στον σημαντικό τομέα του Πολιτισμού, ο κ. Μπέγκας, εξέφρασε τη λύπη του για την πολιτική επιλογή να μην υποστηριχτεί το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στη «Δωδώνη» που τα προηγούμενα χρόνια μαζί με τα σεμινάρια θεάτρου στα πλαίσια του «Θερινού μαντείου» αποτέλεσαν την κορωνίδα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και της εξωστρέφειας με όχημα τον πολιτισμό για τα Γιάννενα.
«Διεθνούς εμβέλειας ο αρχαιολογικός χώρος, υψηλού επιπέδου οι παραστάσεις και τα σεμινάρια, αποτελούσαν το καλύτερο διαβατήριο για διεθνή προβολή. Πάνω εκεί χτιζόταν ένα πολιτιστικό γεγονός που χρόνο με το χρόνο εκτόξευε τη διεθνή προβολή των Ιωαννίνων και όχι μόνο, με ότι αυτό σημαίνει για τον τόπο μας. Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή δεν στήριξε έναν θεσμό  που είχε να προσφέρει πολλά», είπε μεταξύ άλλων.

Καθαριότητα, ΔΕΥΑΙ κ.α.
Ο κ. Μπέγκας, τοποθετήθηκε σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά το δήμο μας, όπως η άσχημη εικόνα στον τομέα της καθαριότητας την οποία χαρακτήρισε ως «υγειονομική βόμβα» και για την οποία η δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη, τις καθυστερήσεις εκ μέρους της ΔΕΥΑΙ στο θέμα της διαχείρισης της λυματολάσπης και την περιβαλλοντική επιβάρυνση που φέρνουν αυτές, καθώς και την άρνηση της δημοτικής αρχής να λάβει επιπλέον μέτρα ανακούφισης για τους επαγγελματίες που ζημιώθηκαν από την πανδημία.
Τέλος, ζήτησε να μάθει αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα του καινούργιου κλειστού γυμναστηρίου που να αφορά τη «χώρα των μεταχειρισμένων και των β΄προτεραιοτήτων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Εκεί φαίνεται ότι έχει κατατάξει τα Γιάννενα το κεντρικό κράτος», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]