LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εσείς γνωρίζετε τι ισχύει με τις αντιηλιακές μεμβράνες;

Αφορμή για το εν λόγω άρθρο στάθηκαν οι πολλές ερωτήσεις που λαμβάνουμε από αναγνώστες του site για το αν είναι ή όχι παράνομες, οι αντιηλιακές μεμβράνες στο αυτοκίνητό τους.

Το καλοκαιράκι έχει μπει για τα καλά (άσχετα αν ο καιρός σήμερα δεν θυμίζει και πολύ καλοκαίρι) με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες εντός της καμπίνας του αυτοκινήτου να εκτοξεύονται στα ύψη. Οι αντιηλιακές μεμβράνες που τοποθετούνται στα παράθυρα των αυτοκινήτων είναι πολύ χρήσιμες όλο το χρόνο, αφού προστατεύουν τους επιβάτες, αλλά και την καμπίνα του αυτοκινήτου μας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, αλλά και από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Επιπρόσθετα, επιτρέπουν και στο air condition να είναι αρκετά αποδοτικό, μιας και η θερμοκρασία διατηρείται στα επιθυμητά επίπεδα αρκετά πιο εύκολα.

Τα οφέλη είναι σημαντικά, ενώ και η τοποθέτησή τους δεν είναι παράνομη, αρκεί ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου να βάλει μεμβράνες σύμφωνα με τα όσο ορίζει ο νομοθέτης. Έτσι λοιπόν, οι μεμβράνες που τοποθετούνται στα τζάμια των αυτοκινήτων, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένες από την Ε.Ε., ενώ σε κάθε περίπτωση την τοποθέτηση θα πρέπει να την κάνει εξειδικευμένο προσωπικό.

Τι ισχύει όμως;

Δεν επιτρέπεται τόσο στο εμπρός παρμπρίζ όσο και στα εμπρός τζάμια οι μεμβράνες οι οποίες μεταβάλλουν το συντελεστή μετάδοσης φωτός (75% για το εμπρόσθιο παρμπρίζ, 70% για τους υαλοπίνακες εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού και 70% για τους πίσω πλευρικούς υαλοπίνακες και τον οπίσθιο ανεμοθώρακα, εφόσον το όχημα δεν φέρει πλευρικούς καθρέφτες). Επιτρέπεται, όμως η επικόλληση λωρίδας αντηλιακής μεμβράνης πλάτους έως 10 εκατοστών (μετρούμενη από την πάνω πλευρά του παρμπρίζ) για την αντιθαμβωτική προστασία του οδηγού και η επικόλληση μεμβράνης περιορισμού υπεριώδους ακτινοβολίας. Δεν επιτρέπεται σε κανένα υαλοπίνακα οχήματος η επικόλληση μεμβρανών τύπου καθρέφτη. Ως τέτοιες θεωρούνται μεμβράνες με συντελεστή ανάκλασης μεγαλύτερο του 25%.

Τέλος, σε ότι αφορά το κόστος τοποθέτησης, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η τιμή ξεκινάει από τα 100 ευρώ και εξαρτάται από την ποιότητα και τη μάρκα που θα επιλέξει κάποιος. Βέβαια σε κάθε περίπτωση, η τιμή είναι ανάλογη με το μέγεθος του αυτοκινήτου. Διαφορετικές τιμές δίνονται για 3θυρα και για 5θυρα αυτοκίνητα, και διαφορετικές για SUV. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]