Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Συλλαλητήριο Την Πέμπτη Για Την Απαγόρευση Των Διαδηλώσεων

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ
7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
    
      Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους νέους της πόλης μας  σε μαζικό ξεσηκωμό  για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα των εργαζομένων στη διαδήλωση , στη διεκδίκηση, στην απεργία και στους αγώνες μας. 
        Με τις ρυθμίσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία. Είναι ψέμα ότι οι εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα.    Κλειστά μαγαζιά άλλωστε υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνεται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
      Σήμερα που βρισκόμαστε μπροστά σε νέα καπιταλιστική κρίση και οι ανταγωνισμοί των μεγάλων  επιχειρηματικών ομίλων οξύνονται για τη νέα μοιρασιά, απαραίτητη προϋπόθεση για τα κέρδη τους  είναι μια εργατική τάξη τσακισμένη από δικαιώματα και κατακτήσεις. Αντεργατικά μέτρα και καταστολή έρχονται να θωρακίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία τους. Έχουμε πείρα και στην ανάπτυξη τους και στην κρίση τους ο λαός μάτωσε και πλήρωσε  τα κέρδη τους .   
     Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.
      Το νομοσχέδιο  στοχεύει κάθε ριζοσπαστική, προοδευτική ιδεολογία και πράξη, αφού προβλέπεται η δημιουργία “Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας” στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δεν πρόκειται όμως για “πρωτοτυπία” της κυβέρνησης της ΝΔ. Μόλις πριν 6 μήνες η ΕΕ, σε έκθεσή της, κατέγραφε ρητά ως κίνδυνο για την ασφάλεια τις “λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας”. Η ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής -και κατ’ επέκταση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και πράξης- αποτελεί επίσημη πολιτική της ΕΕ. 

Το νομοσχέδιο ορίζει σημεία που εξ αρχής απαγορεύονται συγκεντρώσεις (όπως δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία κλπ), ενώ μπορεί να απαγορευθούν και σε άλλες περιπτώσεις
Προχωράει, όχι μόνο στην απαγόρευση και τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γενικά των συγκεντρώσεων.  Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό της ρόλο. 
Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα τη συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση – διαδήλωση!
Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τη συνεκτίμηση του αριθμού των συμμετεχόντων. 
Δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να αποφασιστεί η απαγόρευση μέχρι και την τελευταία στιγμή
     Βασικός στόχος τέτοιων αυταρχικών κατασταλτικών μέτρων είναι το ίδιο το εργατικό, ταξικό κίνημα. 
     Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Παραμένει σε ισχύ η άθλια διάταξη για απαγόρευση των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως ιδιώνυμο αδίκημα. Νόμος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, που σήμερα αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ.
    
    Το νομοσχέδιο τερατούργημα,  που έφεραν είναι διαχρονικός πόθος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η εργοδοτική τρομοκρατία πάει χέρι – χέρι με τα αντεργατικά μέτρα και την καταστολή. Έχουμε πλούσια πείρα και στην πόλη μας, την καταστολή την έζησαν οι εργαζόμενοι στα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και σε άλλους χώρους δουλειάς όταν διεκδίκησαν με τα σωματεία τους να πάρουν πίσω τις απολύσεις και τους κλεμμένους μισθούς τους. Είναι βαθιά γελασμένη και ανιστόρητη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας.
    
     Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στους εργοδότες ότι οι εργάτες με τα σωματεία τους θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία και πολέμους.
      Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.
      Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους.
     Οι  εργαζόμενοι έναν δρόμο ξέρουμε και ένα όπλο έχουμε, την οργάνωση και μαζικοποίηση των σωματείων μας. Την πειθαρχημένη, αταλάντευτη και ανειρήνευτη πάλη απέναντι στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους!
Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο, κουρελόχαρτο!
                            ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ
7μμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]