ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Από την προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με βάση τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
Το σύνολο των δημοτικών συμβούλων φορούσε μάσκα ενώ κρατήθηκαν οι αποστάσεις καθώς η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής»
Ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι όλες οι υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί για τα νέα μέτρα και τόνισε ότι η περιοχή θα πρέπει να διατηρήσει το υγειονομικό κεκτημένο.
Αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν τόσο στην τήρηση των αποστάσεων όσο και στο σύνολο των μέτρων όμως σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί σχετικά με το φυσικό αέριο σημειώνοντας ότι ήδη έχει αποστείλει υπόμνημα σε όλους τους Δήμους της Ηπείρου, φορείς και Πανεπιστήμιο προκειμένου να συνυπογραφεί και να σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της τροφοδοσίας της Ηπείρου με φυσικό αέριο αι σημείωσε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση οι ανακοινώσεις που έγιναν από τη ΔΕΔΑ για την κατασκευή δικτύων ως το 2024.
Σημείωσε ότι μέσα από διάλογο λύθηκαν τα προβλήματα με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις ενώ ζήτησε μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων προκειμένου να συζητηθούν θέματα σχετικά με το μεταναστευτικό.
Κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση τέθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης πολλά θέματα όπως η τύχη του οδικού άξονα Ιωαννίνων Κακαβιάς, το λιμναίο δημοτικό ταμείο, το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης και άλλα.
Από τις παρατάξεις «Ενότητα Πολιτών» και «Ιωάννινα 2023» εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την τύχη του δρόμου Ιόνιας- Κακαβιάς καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει ένα τέτοιο με ευθύνη της Περιφέρειας.
Και σ’ αυτή τη συνεδρίαση τέθηκαν θέματα σχετικά με την ΔΕΥΑΙ, την λυματολάσπη και την μεταφορά της, την επέκταση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και την δρομολόγηση άλλων έργων της επιχείρησης. Επίσης τέθηκε το ζήτημα της προγραμματικής σύμβασης της ΔΕΥΑΙ και της Περιφέρειας για την μετατόπιση των δικτύων στη Λεωφόρο Νιάρχου.
Απαντώντας ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας ανέφερε ότι η αποθήκευση της λυματολάσπης γίνεται με την καλύτερη τιμή και με εξασφάλιση πόρων 600 χιλιάδων για την επιχείρηση σε σύγκριση με τα στοιχεία του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη διοίκηση.
Σχετικά με το διαγωνισμό για την επέκταση του βιολογικού σημείωσε ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται.
Αναφέρθηκε δε και σε ζητήματα συνεργασίας με τον Δήμο Ζίτσας επισημαίνοντας ότι αυτά δεν λύνονται στα δικαστήρια όπως επιχειρήθηκε στο παρελθόν άλλα μέσα από διάλογο και συζήτηση. Έτσι τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο και για όποια συμφωνία υπάρξει θα ενημερωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Απαντώντας σε μία σειρά θεμάτων ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ υπογράμμισε ότι η κατασκευή του οδικού άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για την περιοχή. «Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών να μεταφέρει την ευθύνη του έργου στην Περιφέρεια είναι μία αρνητική εξέλιξη. Το έργο πρέπει να γίνει, είναι αυτό που θα μας συνδέσει με τα Βαλκάνια. Εκτιμώ ότι η Περιφέρεια έχει πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Μετά από επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη έγινε γνωστό ότι θα γίνει μία ευρεία σύσκεψη τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουμε το θέμα. Χρειάζεται να συνεργαστούμε όλοι μαζί ώστε κάποια στιγμή να πάρουν τέλος αποφάσεις που είναι σε βάρος της περιοχής», ανέφερε ο δήμαρχος.
Σχετικά με το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο σημείωσε ότι αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου όμως μέχρι στιγμής ο Υφυπουργός Αθλητισμού κρατά κλειστά τα χαρτιά του.
Το ΠΔ Λίμνης είναι ύψιστης σημασίας, τόνισε ο Δήμαρχος κάνοντας γνωστό ότι έχει ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.
Όσον αφορά τα προβλήματα της καθαριότητας ο κ. Ελισάφ ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες ωστόσο το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες δεν στήριξαν την συνεργασία με ιδιώτη.
Έκανε γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή έχει ετοιμάσει την δεύτερη δέσμη μέτρων για στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας που έχει πληγεί από την πανδημία και θα τεθεί προς συζήτηση το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι φέτος δεν θα μπορούσαν να διοργανωθούν εκδηλώσεις όπως το «Θερινό Μαντείο» λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών. Σημείωσε ότι σκοπός του Δήμου είναι να υπάρχει συνεργασία με το Δήμο Δωδώνης για την διοργάνωση εκδηλώσεων στον αρχαιολογικό χώρο. Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος στηρίζει και το φετινό Φεστιβάλ του όμορου δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]