Το ΚΚΕ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Τζουμέρκα


ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, 
ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ένα χρόνο τώρα με κυβέρνηση ΝΔ όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, η ζωή στα Τζουμέρκα δεν έχει γίνει ούτε στο ελάχιστο καλύτερη για τους κατοίκους και ούτε πρόκειται να καλυτερεύσει από μια επίσκεψη, η οποία μόνο στόχο έχει να παίξει το παιχνίδι εντυπωσιασμού. 
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε ιθαγενείς για να μας μοιράσει καθρεφτάκια. Ξέρουμε καλά τι μας γίνεται, ότι δεν είναι εδώ για εμάς, τους εργαζόμενους και ανέργους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες-κτηνοτρόφους, τους λιγοστούς νέους που απόμειναν μόνιμοι κάτοικοι. Είναι εδώ για να κλείσει άλλη μια φορά το μάτι στο μεγάλο κεφάλαιο, να δώσει τα δικά του διαπιστευτήρια ως πιστός υπηρέτης των ορέξεων του. 
Επισκέπτεται περιοχές φυσικά μνημεία, περιοχές που ο ίδιος θα θαυμάσει, ενώ την ίδια στιγμή η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δε θα έχει καμία πρόσβαση σε διακοπές και αναψυχή, οι νέοι συμπολίτες μας δεν θα μπορούν να απολαύσουν τόπο τους. 
Εγκαινιάζει τη γέφυρα της Πλάκας, όμως ξέρουμε ότι ευθύνεται για την υποστελέχωση των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, οι υπάλληλοι των οποίων δεν επαρκούν αριθμητικά για να καλύψουν τις ανάγκες για την προστασία του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας. Υποστελέχωση στην οποία συνέβαλε ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης και από υπουργική θέση (κυβέρνηση Σαμαρά).
Ταυτόχρονα, όσοι απασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού στην περιοχή μας, με κάποιο ξενώνα ή ταβέρνα, μένουν «ξεκρέμαστοι». Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι αστικές κυβερνήσεις, τους μόνους που θέλουν να διασώσουν είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Σε αυτούς κατευθύνονται τα παχυλά προγράμματα χρηματοδότησης, οι εγγυήσεις, οι φοροαπαλλαγές και διάφορες άλλες «διευκολύνσεις» ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες στον Τουρισμό και την Εστίαση απειλούνται με καταστροφή. Οι προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ αποτελούν πραγματική προστασία για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, όχι μόνο γιατί εξασφαλίζουν να μη φορτωθούν με νέα χρέη, να μην απειληθούν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αλλά και γιατί προβλέπουν να αποδοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους όσοι δεν καταφέρνουν να ανοίξουν τις μικροεπιχειρήσεις τους, χωρίς προϋποθέσεις. Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι η ορμητική είσοδος στον αγώνα. Η ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας εργατών, αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, φτωχών αγροτών, απέναντι στον κοινό αντίπαλο. Το μεγάλο κεφάλαιο, την εξουσία του, τις κυβερνήσεις του.
Ο ίδιος θα μετακινείται με ελικόπτερο, αλλά οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες στα Τζουμέρκα είμαστε αναγκασμένοι να αρκεστούμε στο απαράδεκτο, απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που μήνες ολόκληρους αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο από κατολισθήσεις και καταστροφές. 
Κομπάζει για την εγκατάσταση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών, για τα Αιολικά Πάρκα που από τη μία δεσμεύουν βουνά και κορυφογραμμές, ενώ εμείς οι κάτοικοι δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από όλα αυτά, αφού η ενέργεια θα εξακολουθεί να πουλιέται σαν ακριβό εμπόρευμα σε εμάς και το λαό συνολικά. Και πόσο αστείο είναι τελικά όλο αυτό το αφήγημα περί «πράσινης ανάπτυξης» και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όταν στην περιοχή μας έχει εγκατασταθεί ο ΧΥΤΑ Ελληνικού, σε θέση στο χείλος της χαράδρας του Αράχθου που προσβάλλει τον υδροφόρο ορίζοντα μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο.
Ο πρωθυπουργός έρχεται στα χωριά μας την ίδια ώρα που ψήφισε το κατάπτυστο ν/σ για τις διαδηλώσεις, παίρνοντας τη σκυτάλη από το νόμο για τον περιορισμό της απεργίας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγορεύουν το λαό ως «εχθρό» γιατί φοβούνται τους αγώνες και την πάλη μας. Το νομοσχέδιο αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις – με τη σημερινή να προχωράει παραπέρα – για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών, λαϊκών αναγκών. Το νομοσχέδιο που κατατίθεται κατ’ απαίτηση του κεφαλαίου, αποτελεί κυβερνητική ομολογία για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Είναι, όμως, βαθιά γελασμένη και ανιστόρητη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί στη ζωή και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Ο λαός με την πάλη του και με την «οργανωμένη απειθαρχία» του δεν θα «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις». Θα το ακυρώσει στην πράξη όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.
Οι κάτοικοι των Τζουμέρκων έχουμε την ελπίδα μας στον οργανωμένο αγώνα, στα ταξικά συνδικάτα, στην κοινή πάλη με το ΚΚΕ, για να παλέψουμε για: 
Κλείσιμο του ΧΥΤΑ Ελληνικού.
Αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης.
Βελτίωση του οδικού δικτύου της περιοχής.
Ικανή κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία του Δήμου που ως ορεινός, απομακρυσμένος και αραιοκατοικημένος δεν μπορεί να λειτουργεί με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια. Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών και του τέλους ακίνητης περιουσίας.
Ουσιαστική προστασία του φυσικού τοπίου με την αναβάθμιση των υποδομών πυροπροστασίας και τον έγκαιρο καθαρισμό των δασών μας.
Καμία αυθαίρετη παράδοση των βουνών της περιοχής στα «πράσινα» μονοπώλια.
Μέτρα ελάφρυνσης για τους αυτοαπασχολούμενους του τουρισμού. 
Μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]