ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Απονομή βραβείων από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στα μέλη του Δικτύου Ποιότητας για τον Βιώσιμο Τουρισμό

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποίησε εκδήλωση απονομής βραβείων σε τοπικές επιχειρήσεις της Άρτας και της Θεσπρωτίας, μέλη του δικτύου ποιότητας για τον αειφόρο και ποιοτικό τουρισμό του ευρωπαϊκού έργου «QNeST - Quality Network on Sustainable Tourism», το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Διακρατικού Προγράμματος Αδριατικής-Ιονίου INTERREG 2014-2020, στο Επιμελητήριο Άρτας, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.
Τηρώντας τους υγειονομικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω του COVID-19, η εκδήλωση αναμεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου και οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν χωρίς φυσική παρουσία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρόεδροι των Εμπορικών Επιμελητηρίων Άρτας και Θεσπρωτίας καθώς και πλήθος εκπροσώπων τοπικών επιχειρήσεων και φορέων.
Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος, παρουσίασε συνοπτικά τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου, στο οποίο  συμμετέχουν ως εταίροι, ειδικοί σε θέματα τουρισμού, πολιτιστικής κληρονομιάς, Μεσογειακής διατροφής και αξιοποίησης τεχνολογιών πληροφορικής, από 5 χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία και Μαυροβούνιο, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων των άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενων φορέων για την προώθηση και ανάδειξη της παραδοσιακής, υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς επίσης και των τοπικών προϊόντων που συνδέονται με τη Μεσογειακή διατροφή.
Τις προοπτικές των τοπικών προϊόντων που σχετίζονται με τη Μεσογειακή διατροφή παρουσίασε ο Αναπ. Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Δημήτριος Σκάλκος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις στρατηγικές ανάπτυξης νέων προϊόντων και σε παραδείγματα αποτελεσματικού και αποδοτικού marketing. Στη συνέχεια, η Δρ. Δωροθέα Παπαθανασίου-Zuhrt ανέλυσε διεξοδικά πως οι πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός ανάπτυξης νέων αναδυόμενων τουριστικών προορισμών.
Εξίσου ενδιαφέρουσες ήταν οι ομιλίες του κ. Νίκου Αποστολόπουλου από το Τμήμα Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων και της κ. Γεωργίας Πατέντα, Προέδρου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων και Ξενώνων Αγροτουρισμού «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ», οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες που αποκόμισαν και τις απόψεις τους από τη συμμετοχή τους στις δράσεις του Δικτύου Ποιότητας QNeST.
Η ομάδα του Εργαστηρίου Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής παρουσίασε την πληροφοριακή και συνδημιουργική διαδικτυακή πλατφόρμα για την προβολή τουριστικών διαδρομών, και την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών των επιχειρήσεων και φορέων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο δίκτυο. 
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Στύλιος, απένειμε τα Βραβεία Ποιότητας στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο διεθνές, πολυμερές δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και φορέων, και πιστοποιήθηκαν με το «Σήμα Ποιότητας» QNeST αναφορικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανάδειξη και προώθηση του αειφόρου τουρισμού σε τοπικό και διακρατικό επίπεδο. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Έργο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνήσουν με το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (contact@kic.uoi.gr και 2681050234).  














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]