Η ΠΕΔ Ηπείρου για την παρουσίαση του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

Το Νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», παρουσίασε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Κοινότητα ΛΙΘΙΝΟΥ του Δήμου Ζίτσας, στις 30 Ιουλίου 2020, και που συνδιοργανώθηκε από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ και την Π.Ε.Δ. Ηπείρου.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας, κ. Μιχάλης Πλιάκος, ως φιλοξενών την εκδήλωση Δήμαρχος αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, μεταξύ άλλων, είπε: «Με το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, το Υπουργείο Εσωτερικών ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για όλους μας. Κεντρική πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε σκληρά και μεθοδικά, με όραμα και γνώση. Για μας το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” αποτελεί μια ακόμη πρόκληση, ένα ακόμη στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε προς όφελος του Δήμου, των δημοτών και των τοπικών κοινωνιών».

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης καλωσόρισε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΤΑΑ κ. Ηλία Γιάτσιο, στην Ήπειρο, εκ μέρους όλων των Δημάρχων, λέγοντας ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία για τη χώρα μας, που μετά την οικονομική κρίση, έχει να αντιμετωπίσει και την κρίση της πανδημίας Covid-19, είναι αισιόδοξο που έχουμε συμπαραστάτες, την Κυβέρνηση, εσάς ως Υπουργό των Εσωτερικών, και την ΕΕΤΑΑ, που ως σύμβουλoς της Αυτοδιοίκησης, μας στηρίζει, μας υποστηρίζει και μας παρέχει σημαντικές υπηρεσίες.

Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών είναι “ό,τι πιο αισιόδοξο“ υπάρχει σε αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες που διανύουμε και μας δίνει ελπίδα να συνεχίσουμε εμείς οι αιρετοί στην Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού το έργο μας για την επόμενη ημέρα. Η δημοσιοποίηση των έξι πρώτων προκηρύξεων του προγράμματος, αποτελεί απτή εγγύηση της συνέπειας που διακρίνει τον υπουργό Εσωτερικών, κο Θεοδωρικάκο. Η παρουσίαση του προγράμματος σήμερα εδώ, πραγματοποιείται λίγους μόλις μήνες αφότου ο ίδιος ανακοίνωσε το σχεδιασμό του, πάλι από την Ήπειρο, κατά τη συνάντηση εργασίας με την Π.Ε.Δ. στην Πρέβεζα το Φεβρουάριο.

Είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης που αναμένεται να δώσει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι τοπικές μας κοινωνίες. Απευθύνεται από τον μεγαλύτερο μέχρι και τον μικρότερο Δήμο της Ελλάδας, κι εμείς εδώ στη Ήπειρο, το χρειαζόμαστε ακριβώς και γι’ αυτούς τους λόγους.

500 περίπου έργα απ όλη την Ελλάδα που ήταν ενταγμένα στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, αλλά δεν είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με απόφαση του Υπουργού εντάχθηκαν στο «Αντώνης Τρίτσης».

Από αυτά, έργα Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Αγροτικής Οδοποιίας, Αντιπλημμυρικά και Κτιριακά ύψους 52 εκ περίπου (52.530.260,44 ευρώ) αφορούν Δήμους της Ηπείρου.

Έχουνε βγει, ήδη, 6 προσκλήσεις του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, που μας αφορούν ως Δήμους, με ορίζοντα μέχρι 31/12/2020 (υποβολή).

Η “πρόκληση” αγαπητοί συνάδελφοι είναι μπροστά μας, η “τεχνική βοήθεια” δηλ. η ΕΕΤΑΑ και με το δίκτυο των μηχανικών είναι μαζί μας, και ο χρόνος είναι το στοίχημά μας.

Για πρώτη φορά, μετά το πρόγραμμα «Θησέας», υλοποιείται ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα (2,5 δις ευρώ, 40.000 θέσεις εργασίας) για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, που διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Τόνισε την αξία της συνδιαμόρφωσης του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” με την συμμετοχή εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης στην Επιτροπή αξιολόγησης των έργων καθώς και τον σημαντικό ρόλο της ΕΕΤΑΑ, που θα στηρίξει με τεχνική βοήθεια, πριν, αλλά και κατά την εκτέλεση του έργου, τους μικρότερους Δήμους με βάση το δικό τους σχέδιο και τους δικούς τους στόχους, ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του προγράμματος .Ενός προγράμματος, που συμβάλλει στην υλοποίηση στρατηγικών και αναπτυξιακών στόχων που έχει θέσει η Κυβέρνηση για τον μετασχηματισμό της οικονομίας και για την ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Ντακαλέτσης Χρήστος, Δήμαρχος Δωδώνης, ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι ως Α’ θμια Αυτοδιοίκηση αποδεικνύουμε ότι βρισκόμαστε πάντα “μπροστά”, στην πρώτη γραμμή, στα μικρά αλλά και στα μεγάλα προβλήματα. Είναι πολύ σημαντικό ότι το νέο πρόγραμμα αναδεικνύει την Αυτοδιοίκηση σε πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρης Δημήτριος, οι Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου κ.κ. Αγνή Νάκου - Δασούλα και Θωμάς Πιτούλης καθώς και Δήμαρχοι Ηπείρου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]