Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, με την Υπουργό Πολιτισμού,κα. Λίνα Μενδώνη.



Πρωτοβουλία του Δήμου για να μείνει ανοιχτό και να μην μετακινηθεί το θεατράκι στο Κάστρο.


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας τις προηγούμενες ημέρες στο Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία της Υπουργού, κας Λίνας Μενδώνη.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιώργος Πανέτας, και η Διευθυντήρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων, κα. Σοφία Γρύλλια. 

Στόχος της συνάντησης ήταν να τεθούν επί τάπητος, ζητήματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Υπουργείου στην Άρτα, και για τα οποία ο Δήμαρχος Αρταίων ζήτησε να δοθούν λύσεις άμεσα, αλλά και να εισακουστούν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αρταίων αναφέρθηκε στα εξής: 

- Απαίτησε να παραμείνει το θεατράκι στο Κάστρο ανοιχτό και να μην μετακινηθεί η κερκίδα. Στην κατεύθυνση αυτή και προκειμένου να μην φύγει το θεατράκι, όπως ήταν η αρχική εισήγηση του Υπουργείου, ο Δήμος δήλωσε ότι προτίθεται να αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες επισκευής της κερκίδας και ελέγχου στατικότητας, αρχής γενομένης από φέτος. Το αίτημα έτυχε θετικής απάντησης από την Υπουργό, και έτσι το θεατράκι δεν θα μετακινηθεί και αναμένονται να γίνουν περιορισμένες εκδηλώσεις και αυτό το καλοκαίρι. 

- Στην έγκριση της μελέτης του Μόνιμου Στεγασμένου Εκθεσιακού Κέντρου Άρτας από το ΚΑΣ, αλλά και στην εξαγορά και αξιοποίηση του Διατηρητέου Κτηρίου Αρχοντικό Παπακώστα στο κέντρο της πόλης της Άρτας. Το Υπουργείο Πολιτισμού, εμφανίστηκε θετικό και σ' αυτό το αίτημα του Δήμου. 

- Στην ανάδειξη και αξιοποίηση των βυζαντινών μνημείων και των αρχαιολογικών χωρών του Δήμου Αρταίων, καθώς και σε εκκρεμότητες του Υπουργείου Πολιτισμού έναντι της πόλης και στις οποίες η συμβολή του είναι απαραίτητη (φωτισμός μνημείων, εκπόνηση Πλήρους Μελέτης Αποκατάστασης του Βυζαντινού Μνημείου Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας έναρξη λειτουργίας Δυτικής Νεκρόπολη Άρτας.
 
Ιδιαίτερη μνεία έγινε, όπως ήταν φυσικό, στην Αξιοποίηση του Ξενία του Δήμου Αρταίων στο Κάστρο της Άρτας και τη συμβολή του Υπουργείου, ώστε άμεσα το θέμα να εγκριθεί από το ΚΑΣ, να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να υλοποιηθεί το έργο μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και σ' αυτό το συμφώνησε με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τον Δήμο Αρταίων. 

Στο πέρας της συνάντησης, τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και ο Δήμος Αρταίων, συμφώνησαν για το καλό κλίμα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και κυρίως, στην ανάγκη να υπάρχει ένας σταθερός δίαυλος επικοινωνίας, μέσω της Τοπικής Αρχαιολογίας, προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα βασικά για τον πολιτισμό της Άρτας και για τα οποία, το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να αναλάβει δράση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]