Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα

Την αυξητική τάση στα εισαγόμενα κρούσματα που καταγράφεται στη χώρα σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ.

Όπως είπε ο κ. Παρασκευής, οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα και για άλλες χώρες - όπως έγινε με τους Σέρβους -  θα εξαρτηθούν από δύο παράγοντες: από το σύνολο των κρουσμάτων που καταγράφονται σε καθημερινή βάση στις άλλες χώρες και παράλληλα από το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων που θα ανιχνεύονται στην Ελλάδα στους διαγνωστικούς ελέγχους.

Ειδικότερα, «καμπανάκι» κινδύνου για τους ταξιδιώτες που έρχονται από κάποια χώρα θα χτυπήσει όταν τα θετικά κρούσματα σε αυτή τη χώρα ξεπεράσουν τα 5 ανά 1.000 άτομα.

Δήλωσε εξάλλου την ανησυχία του σχετικά με το τι θα γίνει ως προς τον αριθμό εισαγόμενων κρουσμάτων που θα δούμε τις επόμενες ημέρες.

Ο δήμαρχος Θάσου

Στην εκπομπή μίλησε ο δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης, ο οποίος μίλησε για την κατάσταση στο νησί, όπου εντοπίστηκαν πέντε Σέρβοι ασυμπτωματικοί φορείς κορωνοϊού.

Όπως είπε ο δήμαρχος, ακολουθήθηκαν όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και τα θετικά κρούσματα μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Οι τουρίστες είχαν κυκλοφορήσει στο νησί -χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι φορείς- για μία ημέρα. 

Παντως στο νησί δεν υπάρχει πανικός από πλευράς κατοίκων. Υπάρχει ψυχραιμία και ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]