Εγγραφές στην ΕΠΑ.Σ Ο.Α.Ε.Δ Ιωαννίνων για το σχ. έτος 2020-2021



   
   Η Διευθύντρια της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ Ιωαννίνων Μαρία Μπινάτση ενημερώνει ότι στην Σχολή θα εισαχθούν 180 μαθητές/τριες στις εξής 9 ειδικότητες υψηλής ζήτησης για το σχολικό έτος 2020-2021:
Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
Εγκαταστατών Ψυκτικών & Κλιματιστικών Έργων
Κομμωτικής Τέχνης
 Μαγειρικής Τέχνης
Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών
Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
Τεχνιτών Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου 
Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
  Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1997-2004 και είναι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄ Τάξης Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ (για την απόκτηση άλλης ειδικότητας) .
       Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-seepaggelmatike-skhole-epas-tou-oaed Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους έως και τις 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59.
         Η φοίτηση είναι διετής , εφαρμόζεται το Δυικό Σύστημα Μαθητείας το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που βασίζεται στο διαχρονικά επιτυχημένο μοντέλο της Γερμανίας και συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση (on-the-job-training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Oι μαθητές/τριες αμείβονται με 21,78 ευρώ την ημέρα σε όλη τη διάρκεια της φοίτησης τους για την Πρακτική τους Άσκηση, υπάγονται στην ασφάλιση του κλάδου παροχών ασθένειας σε είδος και σε χρήμα και όλος ο χρόνος ασφάλισης τους είναι συντάξιμος.
         Παρέχονται ακόμη :
Επίδομα Στέγασης (120 ευρώ τον μήνα)
Επίδομα Σίτισης ( 6,30  ευρώ την ημέρα)
Δωρεάν βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό
Μειωμένο εισιτήριο αστικών και υπεραστικών μετακινήσεων
Αναβολή στράτευσης
         Η φοίτηση τους πραγματοποιείται σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια  από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Περισσότερες πληροφορίες στην Γραμματεία της ΕΠΑ.Σ Ιωαννίνων (τηλ. : 26510 40858 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:30 έως 14:30), στο fb Epas Ioannina, στην Αρχική Σελίδα του fb ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ιωαννίνων και στην ηλ. δ/νση www.oaed.gr.
       
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]