Ιωάννινα:Λήγει η πιλοτική πεζοδρόμηση της παραλιμνίου


Στις 28 Ιουνίου λήγει η δοκιμαστική «πεζοδρόμηση» της παραλίμνιας περιοχής. Το μέτρο δεν θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού.
Τα πρώτα βασικά συμπεράσματα τα οποία καταγράφει ο Δήμος από την εφαρμογή του μέτρου, είναι ότι παρότι το πρώτο διάστημα αγκαλιάστηκε θερμά από πεζούς και ποδηλάτες, σταδιακά το ενδιαφέρον για βόλτες ή ποδηλατοβόλτες μειώθηκε.
Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται και στις καιρικές συνθήκες –σχεδόν καθημερινές απογευματινές βροχοπτώσεις- που συνόδευσαν το διάστημα του Ιουνίου.
Παράλληλα καταγράφηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα, κάτι που απαιτεί ένα ευρύτερο πλαίσιο κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων.
Ο Δήμος έλαβε υπόψιν του και τις διαμαρτυρίες από τα καταστήματα εστίασης που δραστηριοποιούνται στην παραλίμνια ζώνη, τα οποία απέδωσαν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας την μειωμένη κίνηση του προηγούμενου διαστήματος.
Η Δημοτική Αρχή σημειώνει ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε το επόμενο διάστημα η παραλίμνιος να μην μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ οχημάτων. Απευθύνει έκκληση και στους οδηγούς να συμβάλλουν από την πλευρά τους ώστε να αποφευχθούν εικόνες κυκλοφοριακού χάους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]