ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δήμος Ζηρού:Συνεδρίαση για τη λήψη μέτρων πυροπρόληψης και πυροπροστασίας

Συνεδρίασε το Σ. Τ. Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού για τη λήψη μέτρων πυροπρόληψης και πυροπροστασίας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. 
Συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού, με σκοπό τη λήψη άμεσων μέτρων πυροπρόληψης και πυροπροστασίας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων και λήψη των προληπτικών μέτρων ασφαλείας λόγω του Covid-19.
Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Απόστολος Τάσης, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους έκανε μία αποτίμηση της κατάστασης από πλευράς Δήμου, ενημερώνοντας για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί (συντήρηση, κρουνών, υδροστομίων κλπ) έτσι ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα, ενώ ζήτησε από τους προέδρους και τα μέλη των κοινοτήτων που παραβρέθηκαν, να φτιάξουν και να παραδώσουν μία λίστα υποδεικνύοντας αγροτικούς δρόμους και σημεία που χρήζουν άμεσων καθαρισμών.  
Ο διοικητής του τμήματος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φιλιππιάδας κ. Χρήστος Πάνος από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη αγαστής συνεργασίας όλων των φορέων και των προέδρων των κοινοτήτων, για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων ενώ εξήρε την άψογη συνεργασία με τον Δήμο Ζηρού. Τοποθετήσεις έκαναν επίσης ο δασοπόνος κ. Γιώργος Μπαλάφας και πρόεδροι Κοινοτήτων. 
Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Απόστολος Τάσης, ανέφερε: “Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού και συζητήσαμε θέματα που αφορούν την καλύτερη δυνατή οργάνωση της πυροπρόληψης και πυροστασίας. Επιστήσαμε σε όλους την προσοχή καθώς πέρυσι είχαμε μερικά συμβάντα που μας ανησύχησαν. Να πω ότι υπάρχει συγκεκριμένο Σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών το οποίο ακολουθούμε.
- Σε ότι αφορά τους πυροσβεστικούς κρουνούς του Δήμου να πω ότι έχουν ελεγχθεί ενώ έχει γίνει και αντικατάσταση κάποιων υδροστομίων για την καλύτερη και ευκολότερη υδροληψία των πυροσβεστικών οχημάτων. Στη διάθεση της Πυροσβεστικής έχουμε θέσει και την υδροφόρα του Δήμου, ενώ σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων προχωρήσαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε σε καθαρισμούς δρόμων. Με την ευκαιρία θα ήθελα να κάνω έκκληση στους κατόχους και νομείς οικοπέδων που δεν έχουν προβεί ακόμη σε καθαρισμούς των οικοπέδων να το κάνουν άμεσα, καθώς και όλους τους κατοίκους του Δήμου να μη εναποθέτουν σκουπίδια εκτός κάδων ή σε άλλους χώρους γιατί αυτά δύναται να αποτελέσουν αιτία ανάφλεξης”.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης η κα Αρσένη Ιωάννα διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, οι αντιδήμαρχοι Ζάβαλης Βασίλειος, Δήμος Χρήστος, Πανούσης Θεόδωρος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου, Βασίλειος Παπαβασιλείου, ο Ηλίας Κοσμάς από το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, η Θεοδώρα Μπάθα από το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού, η Δήμητρα Ιωάννου, προϊσταμένη του γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού, ο Γρηγόριος Ζαχαριάς γραμματέας Π.Π. του Δήμου, η Ειρήνη Σκούρα μηχανικός του Δήμου, πρόεδροι και μέλη Κοινοτήτων.  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]