ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δικηγόροι της οικογένειας του Χρήστου Ζορμπά:"Αποδίδουν στον ίδιο την ευθύνη της ηλεκτροπληξίας που υπέστη"!

Οι  δικηγόροι της οικογένειας του αδικοχαμένου 29χρονου εργάτη Χρήστου Ζορμπά  , ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο όταν κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε εργοστάσιο στην Τ.Κ Καμπής στην Άρτας χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης και έχασε τις αισθήσεις του,σε  κοινή  δήλωσή τους   αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι  
η “Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία” Άρτας προτίθεται, στην υπό κατάρτιση έκθεση αυτοψίας της, να προβεί σε ατεκμηρίωτες συνολικές κρίσεις όσον αφορά τα αίτια θανάτου του Χρήστου, αποδίδοντας στον ίδιο την ευθύνη της ηλεκτροπληξίας που υπέστη. 
Αναλυτικά η κ.Ολγα Τσουμάνη και ο κ.Θανάσης Καμπαγιάννης αναφέρουν :

Πληροφορούμαστε ότι η “Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία” Άρτας προτίθεται, στην υπό κατάρτιση έκθεση αυτοψίας της, να προβεί σε ατεκμηρίωτες συνολικές κρίσεις όσον αφορά τα αίτια θανάτου του Χρήστου, αποδίδοντας στον ίδιο την ευθύνη της ηλεκτροπληξίας που υπέστη. Θυμίζουμε ότι η αυτοψία της Επιθεώρησης έγινε την Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, ενώ ο θάνατος του Χρήστου επήλθε το Σάββατο 6 Ιουνίου. Από αυτά και μόνο τα δεδομένα, προκύπτει ότι μεσολάβησε ικανό χρονικό διάστημα κατά το οποίο η πρόσβαση στο εργοστάσιο (και κατά συνέπεια στον ηλεκτρολογικό πίνακα, κλπ) ήταν αποκλειστικό προνόμιο των ανθρώπων της επιχείρησης, καθώς, όταν την Κυριακή 7 Ιουνίου στελέχη του Εργατικού Κέντρου Άρτας έκαναν παρέμβαση έξω από το εργοστάσιο, δηλώθηκε ότι λόγω αργίας δεν προσήλθε η Επιθεώρηση Εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και από τις τηλεοπτικές κάμερες προκύπτει ότι το εργοστάσιο την Κυριακή 7 Ιουνίου ήταν εν λειτουργία.

Με αυτά τα δεδομένα, οποιαδήποτε αυθαίρετη κρίση, που δεν δηλώνει ρητά και δεν λαμβάνει υπόψιν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ώρα θανάτου μέχρι την αυτοψία, δεν αποσκοπεί στην πραγματική διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του Χρήστου, αλλά σε κουκούλωμα. Όσοι σκέφτονται να παρέμβουν με τέτοιο τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης θα έχουν ευθύνες, όχι μόνο ηθικές και υπηρεσιακές, αλλά και ποινικές. Είναι αυτονόητο ότι οι ευθύνες αυτές ανήκουν ακέραια και στις προϊστάμενες αρχές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας.

Θανάσης Καμπαγιάννης, Όλγα Τσουμάνη, 
δικηγόροι της οικογένειας του Χρήστου Ζορμπά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]