Ασύμμετρο πλήγμα λόγω…κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις

Η απόφαση, την οποία ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, να προχωρήσει η αμυντική θωράκιση της χώρας απέναντι στον κορωνοϊό με το στρατιωτικό προσωπικό στην πρώτη γραμμή, στα νησιά, έχει δημιουργήσει αναμενόμενες αντιδράσεις αλλά και προβλήματα που ίσως να μην έχουν προβλεφθεί.
Γράφει ο Κώστας Αττίας//usay.gr

Στην αποδυνάμωση των στρατιωτικών νοσοκομείων εστιάζει ερώτηση του KKE που πήγε στην Βουλή σε μία μάλλον αναμενόμενη πολιτική αντίδραση.

Στην απλήρωτη εργασία που καλούνται και πάλι να προσφέρουν οι στρατιωτικοί εστιάζουν πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια επίσης μάλλον αναμενόμενη απάντηση στις αυξανόμενες απαιτήσεις που υπάρχουν χωρίς ανταμοιβή.

Υπάρχει όμως και ένα πολύ μεγάλο μέρος στρατιωτικών που αντιδρά, στην…επιστράτευση λόγω κορωνοϊού, και μάλλον η αντίδραση του δεν είχε προβλεφθεί έγκαιρα, ούτε και το πρόβλημα που δημιουργείται, γιατί η απώλεια έστω και λίγων γιατρών και νοσηλευτών από κάθε νοσοκομείο σημαίνει όχι μόνο την αποδυνάμωση των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και πολύ περισσότερη εργασία σε όλους τους υπόλοιπους που θα μείνουν πίσω για να καλύψουν τα κενά και μάλιστα σε περίοδο αδειών.

Το έργο άλλωστε το έχουν δει όσοι στρατιωτικοί κλήθηκαν να βρίσκονται περισσότερες, απλήρωτες, ώρες στα στρατόπεδα της χώρας καλύπτοντας τα κενά όσων βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στον Έβρο και τα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]