Καταγγελία αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων : Καταστρατηγείται η διαδικασία των μεταθέσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των ΑΙΡΕΤΩΝ στο ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 17 /06 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αγαπητές συναδέλφισσες,

Συνεδρίασε  το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων) με κύριο θέμα τον προσδιορισμό οργανικών κενών κλάδων ΠΕ70 Δάσκαλοι (Γενικής και Ειδικής Αγωγής), ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας και ΠΕ79.01 Μουσικής Επιστήμης.  

Η θέση μας είναι σταθερή και πάγια κατά τα τελευταία χρόνια. Δεν αναγνωρίζουμε την όλη διαδικασία των τοποθετήσεων-βελτιώσεων εντός, αφού για μια ακόμη φορά με αποκλειστική και καίρια ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, εκκρεμούν οι μεταβολές των Σχολικών Μονάδων. Στο νομό μας αναμένονται μεταβολές Σχολικών Μονάδων σύμφωνα με την πρόταση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, γεγονός που αν λάμβαναν χώρα έγκαιρα θα ανέτρεπαν τα έως τώρα δεδομένα.Επιπλέον, φέτος ανέκυψε και ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, αυτό της πρόσφατης ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου και αναφερόμαστε στο Άρθρο 62, παρ. 4. Εκεί καταλύεται κάθε έννοια της ισονομίας και της αξιοκρατίας, αφού αποδίδονται με τρόπο τουλάχιστον σκανδαλώδη και προκλητικό κατά απόλυτη προτεραιότητα, οργανικές θέσεις σε συναδέλφους που υπηρετούν στα Πειραματικά Σχολεία χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα μόρια. 

Αρκεί κανείς να δει τις αλλαγές που υπέστη η παρ. 4 και ιδιαίτερα η περίπτωση γ’ για να αντιληφθεί το μέγεθος των φωτογραφικών χειρουργικών παρεμβάσεων. Καταστρατηγείται η κατά κοινή ομολογία διαφανής διαδικασία των μεταθέσεων. Διαδικασία που ως γνωστόν πραγματοποιείται με μοναδικό κριτήριο τα μόρια που οι συνάδελφοί μας συλλέγουν υπηρετώντας πολλές φορές στις εσχατιές των νομών. 

Θίγονται λοιπόν συνάδελφοι που μετατέθηκαν στο νομό μας, άλλοι που αναμένουν τη βελτίωση της οργανικής τους θέσης και απογοητεύονται οικτρά καθώς συνάδελφοι με ελάχιστα μόρια τυγχάνουν έμμεσης μετάθεσης, αλλά και αποκτούν κατά προτεραιότητα οργανική θέση. Μέσα σε αυτούς θίγονται εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ70 Δάσκαλοι, ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας και ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής.Δεν είναι στις προθέσεις μας η προσωπική αντιπαράθεση με τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στα Πειραματικά Σχολεία. Οι ίδιοι υπέστησαν κατά το παρελθόν την αδικία όταν και απώλεσαν την οργανική θέση που κατείχαν και για τους οποίους δεν υπήρξε κάποια πρόνοια από το υπουργείο Παιδείας. Το ίδιο  άδικη  είναι,  όμως  και  η  κατά απόλυτη προτεραιότητα  τοποθέτησή τους σε  οργανικές θέσεις τώρα. Στρεφόμαστε σε κάθε περίπτωση κατά των μεθόδων και των φωτογραφικών προκλητικών διατάξεων του υπουργείου Παιδείας. Μια αδικία δεν αποκαθίσταται με επιμέρους αδικίες.

Την όλη κατάσταση δυσχεραίνει και μια άλλη εξίσου σημαντική παράμετρος. Στην πλειοψηφία τους σχεδόν όλα τα ΠΥΣΠΕ πραγματοποίησαν τις μεταθέσεις εντός με τον προηγούμενο νόμο, ενώ το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων καλείται να τους τοποθετήσει με το νέο. Θεωρούμε ότι είναι ένα ακόμη πρόβλημα που καλείται να λύσει το υπουργείο Παιδείας.

Θυμίζουμε επίσης ότι οι φετινές μεταθέσεις στο νομό μας πραγματοποιήθηκαν με συγκεκριμένα δεδομένα και χωρίς τον υπολογισμό των συναδέλφων που υπηρετούν στα Πειραματικά. Για τούτο και οι περίπου 10 συνάδελφοι που θα παραμείνουν στη διάθεση αν οι τοποθετήσεις γίνουν με την προτεραιότητα που ορίζει ο νόμος για τους εκπαιδευτικούς των Πειραματικών.  Προτείναμε στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων όπως προβεί σε ερώτημα θέτοντας τα παραπάνω προς το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας διευκρινήσεις, αλλά και να σταματήσουν οι όποιες διαδικασίες οριστικών τοποθετήσεων – βελτιώσεων μέχρι και την έλευση απαντήσεων ή τουλάχιστον μιας εφαρμοστικής εγκυκλίου.

  Θέλουμε επί τη ευκαιρία να χαιρετήσουμε τη συναδελφική στάση των δύο διορισμένων μελών στο υπηρεσιακό συμβούλιο οι οποίοι όπως πληροφορηθήκαμε στην πορεία, αποχώρησαν από τη διαδικασία προσδιορισμού των οργανικών κενών. Ως εκ τούτου το σημερινό υπηρεσιακό συμβούλιο έλαβε πρόωρο τέλος, ελλείψει απαρτίας.

Οι Αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

 

  Λιόντος Βασίλειος        Χρήστος Στουγιάννος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]