Ιωάννινα: Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση των Υγειονομικών

Χαιρετίζουμε την μαζική μαχητική απεργιακή συγκέντρωση των Υγειονομικών στο κέντρο της πόλης μας. Το αίτημα για καθολικά  Δημόσιο Δωρεάν Εθνικό Σύστημα Υγείας  για όλους, είναι υπόθεση του εργαζόμενου λαού. Οι συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, οι ιδιωτικές δωρεές, συνολικά η ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των υγειονομικών μονάδων (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Προνοιακές δομές) είναι το σχέδιο όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής για μετατροπή του δημόσιου αγαθού της Υγείας σε εμπόρευμα, σε κερδοφόρα μπίζνα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν θα το επιτρέψουμε.
Στον αγώνα αυτό το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων  δίνει όλες του τις δυνάμεις. Όταν στις 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συντονίσαμε την δράση μας με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (Ε.Ι.Ν.Η.) δεν μείναμε σπίτι όπως ήθελε η κυβέρνηση, ούτε αναβάλαμε τον αγώνα αυτό για να λογαριαστούμε μετά όπως μας καλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα μετράμε βήματα μπροστά. Πολύ περισσότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι εδώ, συμπράττουμε τις δυνάμεις μας. 
Απαιτούμε:
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στην υγεία.
Οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημοσίων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Στελέχωση και επαναλειτουργία των δομών υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Πρόσληψη μόνιμων γιατρών Εργασίας και Τεχνικών Ασφαλείας στις δημόσιες μονάδες υγείας και σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]