ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Άρτας:Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Το σύνολο των συμβασιούχων εργαζομένων του Νοσοκομείου Άρτας ανταποκρίθηκε στη σημερινή δίωρη στάση εργασίας που κήρυξαν το Εργατικό Κέντρο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με ομόφωνη θέληση και απόφαση για συνέχιση του αγώνα, οι ήρωες με τις μάσκες αρνήθηκαν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν το βάθρο πάνω στο οποίο σκοπεύουν να χτίσουν τον …ανδριάντα του εργολάβου. Στη δίωρη στάση εργασίας που κηρύχτηκε από το Εργατικό Κέντρο Άρτας και τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου, ανταποκρίθηκε το σύνολο των συμβασιούχων εργαζόμενων, διατηρώντας μόνο το προσωπικό ασφαλείας.

Στη συγκέντρωσή τους παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, του Συνδικάτου Επισιτισμού και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Αλιφτήρας, ενώ ακολούθησε συζήτηση που εστιάστηκε κυρίως στις κινήσεις από εδώ και εμπρός, με σταθμούς το διήμερο δράσης του Εργατικού Κέντρου και στην οργάνωση της πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει για τις 16 Ιούνη οι Ομοσπονδίες Νοσοκομειακών Γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Καθοριστική κρίθηκε η ανάγκη μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για να μην ξαναζήσουν τον εργασιακό μεσαίωνα του εργολάβου, με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΕΟΔΥ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) και οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.

Όπως τονίστηκε, η κατάσταση αυτή που βιώνουν δεν έχει διαμορφωθεί τυχαία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Φλεβάρη του 2019, η πρόταση 130 Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος (που απαγορεύει τη μετατροπή των ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ) απορρίφθηκε από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη σημερινή κυβέρνηση και τότε αντιπολίτευση της ΝΔ, αλλά και το ΚΙΝΑΛ και τη Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]